Fülesbagoly

Ismét könyvet ad ki Kowalsky

2019. december 18. - Bagolyhír

A Holnap előtt, a Csak egy ág... és a Jéglanka meséi kötetek után újabb könyvet ad ki Kowalsky. Ezúttal közel 30 év dalszövegeit jelenteti meg, köztük Kowalsky meg a Vega, Black-Out, Mantra és Fankadeli számok szövegeit. A könyv Eszencia címmel jön ki jövő februárban.

kowalsky_2019.jpg

Kowalsky - ahogy fogalmazott - rövid részlet posztolt a Facebookon az Előszóhoz írt gondolatokból: Ezt változtatás nélkül alább közöljük.

kowa_konyv.jpg

. ..Úgy vélem az ember hivatása, feladata messze nem az ,hogy megváltoztassa, javítsa a világot, vagy a környezetét. A feladat mibenléte sokkal inkább a világhoz, környezetéhez, élőlénytársaihoz való viszonyulásában – annak minőségi harmonizálásában- rejlik. Az emberek, általunk -ködösen- belátható ötezer éve alatt , a Földön szinte semmilyen minőségi romlás, vagy javulás nem tapasztalható lényegi téren. Az egymáshoz fordulásunk, az értékrendünk, a világnézetünk – és magához, az élethez való viszonyulásunk- többezer év alatt szinte mit sem változott. Ugyanúgy háborúzunk,megbékélünk, követelőzünk, adakozunk, éhezünk és pazarolunk mint mindig is, ugyanúgy kegyetlenkedünk és jótékonykodunk, üldözünk és befogadunk, feltalálunk és elveszejtünk, hiszékenykedünk és átverünk, hiszünk és tagadunk. Becsaphatjuk magunkat, hogy például a technikai fejlődésünket tényleges fejlődésnek gondoljuk, de be kell látni : ez csupán annyit jelent, hogy ma az ember már nem kétkerekű harci szekérrel, hanem tankkal próbál érvényt szerezni – évezredek alatt mit sem változó- arroganciájának és önközpontúságának. A környezete, körülményei folyamatosan változnak, de maga az emberiség : nem .
Ám ez is csupán egy megállapítás, és nem ítélkezés. Ha ilyen a hely, ha ilyen a közösségünk, akkor nyilván annak is meg van a megkérdőjelezhetetlen oka.
És nem szabad abba a hibába sem esni, hogy úgy lássuk, vagy láttassuk a dolgokat, hogy bár az ember, az emberiség úgy tűnik valóban ilyen minőséget mutat, de én más vagyok. Baromság. Ami minőség megfigyelhető, felfedezhető az emberiség szellemi, lelki, fizikai állapotában, azt mind kétségtelenül magában foglalja az egyén mikrokozmosza is! Összetartozunk minden értelemben. A legelborzasztóbb ebben a tényben, hogy- bár nyilván felhördülünk e kijelentésen, és kézzel lábbal tiltakozunk, és kikérjük magunknak, de ) mindazon dolgokra (tettekre, szavakra, gondolatokra), amiről hallottunk, amit láttunk, amiről tudni vélünk az emberiség történetében, mindenre… mindenre képesek vagyunk, mi magunk is! Mindenki! Jóra és rosszra. Mindenre.
És azt, hogy éppen meddig megyünk el a földi kettőségek gyarlóságában, csupán a kihívásaink, körülményeink és sérüléseink (meg nem értett visszahatások!) mértéke, összetettségének minősége dönti el.
Vagy…
Vagy , talán van itt még valami...
Mi van, ha hajlandóságot mutatunk a bennünk rejlő „csendes megfigyelővel” való társulásra? Ez a „befelé fordulás” meggyőződésem, hogy képes kiutat mutatni a dialektikus rabságunk , vergődésünk, tévelygésünk , őrületünk tömlöcéből. Az EGYén felbecsülhetetlen lehetőségeit rejti ez. Márpedig az EGYén szerves része az EGÉSZnek, annak minőségét , EGÉSZségét befolyásolja. Még ha csupán csak atomnyi mértékében is, de hatását kifejti. Érthető tehát, hogy micsoda áldást, kincset rejt minden EGYén...

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6715357478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása