Fülesbagoly

Palya Bea és Tarján Zsófi is fellép Caramel szimfonikus koncertjén

2019. szeptember 30. - Szendőfi Bori

Hazánk egyik legépszerűbb előadója 2020-ban ünnepli pályafutásának 15. évfordulóját. Ezen alkalomból február 14-én az Arénában tart jubileumi koncertet, ahol eddig nem hallható formában, szimfonikus hangszerelésben hangzanak el a jól ismert dalok.

caramel.jpg

Molnár Ferenc Caramel 2005-ben került be a zenei köztudatba, a Megasztár győzteseként, másfél évtized múltán pedig sikere töretlen, szerzeményeit 100 milliónál is többször nézték meg a YouTube-on, Kétszer nyerte el a Fonogram-díjat, tavaly pedig elsőként kapta meg az újonnan alapított Máté Péter-díjat. Pályafutása alatt már négy egész estés Aréna koncertet adott, immár az ötödikre készül.

A 2020. február 14-i jubileumi fellépést bejelentő sajtótájékoztatón Caramel azt mondta, nagy várakozásokkal készül az eseményre, melyre általa nagyra becsült, „igaz, valódi” előadókat hívott meg: az est két vendégfellépője a többszörös Fonogram-díjas Palya Bea és a Honeybeast együttes énekesnője, Tarján Zsófi lesz, Utóbbiról az is kiderült, hogy grafikusként is segíti Caramelt, ugyanis a 7 című lemez borítóját, és a most bejelentett jubileumi koncert képanyagait is ő készítette. Caramel úgy fogalmazott, a szakmai és az emberi oldal egyaránt fontos volt neki a vendégek kiválasztásakor. „Rokonlelkek vagyunk, talán az is összeköt minket, hogy mindhárman „alkalmatlanok” vagyunk a pop életre… úgy értem, nem tudunk nyomulni a semmivel, néha meglepően mélyen benne vagyunk egy-egy dalban, produkcióban és ez nem feltétlen fér el ebben a pop világban” – mondta Caramel.

Palya Bea felidézte, hogy őt is pont ez a mélység, a „szavakkal való teremtés” fogta meg Caramelben, amikor először látta őt színpadon, ezért nagy izgalommal várja a közös munkát. Nemcsak a jubileumi koncerten lépnek majd fel együtt, hiszen Caramel lesz a vendég Bea Petőfi Akusztik karácsonyi koncertjén, amely majd december 22-én kerül adásba.

A tíz legismertebb Caramel szerzeményt Zsoldos Béla Liszt Ferenc-díjas zeneszerző hangszereli majd át szimfonikus zenekarra, az Arénában az ötven fős, Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar játssza majd el az új köntösbe bújtatott dalokat. A könnyűzenében és jazzben is jártas, elismert zenész azt mondta, adomány számára, hogy Caramel dalait alakíthatja át, ráadásul ehhez szabad kezet kapott.

A Valentin napra eső nagykoncerten a hangzás mellett ezúttal kiemelkedő vizuális látvánnyal is készülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3215184208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása