Fülesbagoly

Zorán és Szörényi Levente is mesél a klasszikus lemezéről

2019. augusztus 30. - Bagolyhír

Új, tematikus programsorozatot indítanak a Lemezjátszó szervezői. Augusztus végétől havi rendszerességgel, összesen nyolc alkalommal a magyar könnyűzene történetét jelentősen formáló és alakító könnyűzenei albumokat hallgathatja meg a közönség, és a lemezekről a dalok szerzői mesélnek. A Lemezjátszó Classic vendége lesz többek közt Szörényi Levente, Frenreisz Károly és Zorán.

solaris_classic.jpg

A Lemezjátszó programsorozat még 2017 tavaszán indult azzal a céllal, hogy a könnyűzene meghatározó formátuma, az album még inkább visszanyerje népszerűségét. A szervezők számára az is fontos volt, hogy a lemezek kulturális értékét szórakoztató formában, egy nyilvános beszélgetés keretében, a szakma elismert képviselőivel mutassák meg. Ezért igyekeztek a rock ’n’ roll történelem legnagyobbjaitól a legfontosabb lemezeket kiválogatni. A programsorozat nívóját Horváth Gergely, a Petőfi Rádió hajdani vezetője, a Klasszik Rádió műsorvezetője emeli. aki a hazai könnyűzenei élet sztárjaival az adott lemez koncepciójáról, háttértörténetéről beszélget. A bő két év leforgása alatt vendége volt többek közt Harcsa Veronika, Beck Zoli, Prieger Zsolt, Kiss Tibi és Lovasi András is.

A Lemezjátszó szervezői ezúttal egy új tematika alapján indítanak programsorozatot Classic néven.

- A Lemezjátszó Classic azon albumok és előadók előtt tiszteleg, amelyek említés szintjén ugyan talán még szóba kerülnek, de valójában túl régen hallgattuk őket meg ahhoz, hogy emlékezzünk rá: miért időtállók még mindig!? - teszi fel a kérdést Horváth Gergely. - Ez a tisztelgés a Classic-sorozatban annyiban tér el az eredeti Lemezjátszó-sorozattól, hogy egyrészt korszakos magyar albumokat hallgatunk végig, másfelől szerzőikkel és/vagy előadóikkal beszélgetünk róla. Kis Magyar Rocktörténet, a klasszikusok tanúságtevésével…

Az első estre augusztus 31-én kerül sor Szentendrén, az Új Műhely Galériában, ahol a közönség a Solaris Marsbéli krónikák című lemezét hallgathatja meg, és Erdész Róbert, az együttes alapítója, billentyűse mesél a dalokról.

Ezt követően a Lemezjátszó Classic programsorozat beköltözik állandó helyszínére, a B32 Galéria és Kultúrtérbe. Itt szeptember 5-én Frenreisz Károly, október 3-án Szörényi Levente, november 28-án Zorán lesz a vendég. A közönség sorrendben a Skoroió A rohanás, az Illés Illések és pofonok és a Metro Metro című albumát hallgathatja végig. A 2020-as estek programját később hozzák nyilvánosságra.

A Lemezjátszó Classic együttműködő partnere az Audio-Technica és a Fülesbagoly Alapítvány. A rendezvénysorozat a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogram segítségével jött létre.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8415032010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása