Fülesbagoly

Újabb dokumentumfilmet készít a BP Underground

2019. július 12. - Bagolyhír

A hardcore/punk és a hip-hop után újabb zenei szcénáról forgat dokumentumfilmet a BP Underground. Koltay Anna és Turan Esther ezúttal a budapesti underground elektronikus zene témáját járja körbe. Várhatóan szeptemberben mutatják be az alkotást.

bp_underground.jpg

Mint azt Koltay Annától megtudtuk, a BP Underground dokumentumfilm sorozat  harmadik része előkészítés alatt áll. A budapesti underground elektronikus zenei szcénáról szól. Csakúgy, mint a többi rész, ez is sajátos képi világgal és sok archív felvétel segítségével idézi meg a közeg kialakulását és virágzását. A film olyan csomópontokat érint, mint az FMK, Tölgyfa Klub, Süss Fel Nap, Kultiplex, Trafó, Zöldséggyümölcs, Csacsacsa, Jailhouse, Merlin, West Balkán, Frankhegy, Katlan, Corvin-tető, Ozora, vagy épp a  Patex klub. Bemutatja a színtér fontosabb szereplőit, elhelyezi és definiálja a műfaj sajátosságait, taglalja a kiterjedt zenei szcéna irányzatait, al-műfajait. Többek között arra keresi a választ, hogy a főváros, mint központ hogyan alakította a szubkultúrát, és milyen átjárás volt a vidéki és a budapesti közeg között. A BP Underground elektronikus zenei epizódja, mint egyfajta korlenyomat, visszahozza a kilencvenes évek életérzését, a nyugati hatások korlátok nélküli beáramlásának korszakát, amikor menő volt Acid Party-ra járni, mindenkit a Rave érdekelt, bejött a Goa Trance, a legjobb bulik pedig a Katlanban, vagy Frankhegyen voltak. Terjedtek a másolt kazetták és sokan kipróbálták az akkor az országban hirtelen megjelenő  kábítószereket, közben a Tilos-t hallgatták és Palotai volt az Isten. A dokumentumfilmben téma lesz - a teljességi igénye nélkül -  Oleg Peti, Kenguru, Titusz, Shuriken, Palotai, Cadik, Prieger Zsolt, Yonderboi, Zságer Balázs, Vajdai Vili, Anorganik és Superman. 
A forgatások elkezdődtek, a film premierje várhatóan szeptember közepén lesz. Létrejöttében nagyban segít a Telekom Electronic Beats. Az előző két részt meg tudod nézni a honlapjukon, és ha szimpatikus a cucc, támogatni is tudod őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9214936032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása