Fülesbagoly

Taylor Swift keresi a legtöbb pénzt, Ed Sheeran az ötödik

2019. július 11. - Bagolyhír

Taylor Swift a legtöbbet kereső celeb a Forbes magazin friss listáján - számolt be róla csütörtökön a BBC News.  A második helyen Kylie Jenner végzett. De vajon mivel keres felfoghatatlanul sok pénzt egy közösségimédia-sztár?
taylor.png

A Forbes a 29 éves popénekes adózás előtti bevételét a 2018. június 1. és 2019. június 1. közötti egy évben 185 millió dollárra (53 milliárd forintra) becsülte. Swift legutóbb 2016-ban vezette a legjobban kereső hírességek listáját, akkor az adózás előtti éves bevétele 170 millió dollárra (49 milliárd forintra) rúgott.
Swift 2018-2019-es bevételének zöme Reputation című stadionturnéjából folyt be. A Forbes szerint ez volt minden idők legnagyobb bevételű turnéja az Egyesült Államokban.
Augusztusban várható az énekesnő új albuma, a Lover, amelyet a Republic Records lemezkiadó jelentet meg.
Az üzleti magazin százas celeblistáján a második helyet Kylie Jenner közösségimédia- és valóságtévé-sztár foglalja el, aki augusztusban ünnepli 22. születésnapját. A lap szerint becsült adózás előtti éves bevétele elérte a 170 millió dollárt (49 milliárd forintot). Idén a Forbes egy másik rangsorában, amely a saját erejükből meggazdagodott nők vagyonát vizsgálta, egymilliárd dollárosra (289 milliárd forintosra) becsült nettó vagyonával első lett Jenner. Az amerikai celeb bevételeinek nagy része egyébként jól menő szépségüzletéből származik.

kylie_jenner.jpgAz éves bevételi lista harmadik helyén Kanye West rapper jelent meg 150 millió dollárral (43 milliárd forinttal). A 42 éves zenész 2018-2019-es jövedelme részben sportcipő-birodalmából származik. A Forbes megjegyezte, hogy West három éve a Twitteren még arról írt, hogy 53 millió dolláros (15 milliárd forintos) adósságban úszik.
 A tíz legnagyobb éves bevételű sztár között szerepel három focista: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo és Neymar, továbbá a The Eagles rockegyüttes és Phil McGraw, azaz Dr. Phil tévés személyiség.
A brit hírességek közül az ötödik helyen álló Ed Sheeran énekes mondhatja magáénak a legnagyobb bevételt elmúlt évi adózás előtti 110 millió dolláros (32 milliárd forintos) keresetével.
A százas lista újoncai között tűnik fel a dél-koreai BTS együttes a 43. helyen, Ariana Grande a 62. helyen és Paul Rudd amerikai színész, a Hangya és Darázs, valamint a Bosszúállók: Végjáték sztárja a 83. helyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1914937570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása