Fülesbagoly

Magyar jazz szól az Euronews hírblokkjai között

2019. június 29. - Bagolyhír

A Kodály Spicy Jazz zenekar  felvételei szólnak a magyar Euronews hírcsatorna műsorában a hírek között.

kodaly_spicy_jazz_5.jpg

Az Euronews, Európa legnagyobb hírcsatornája a Zene Ünnepe tiszteletére június 21-étől a magyar Kodály Spicy Jazz zenekar  felvételeit használja a magyar csatorna műsorában a hírek közötti összekötő szignálokban.

„A hírcsatornákon szokásos, hogy az egyes hírblokkok közötti összekötő szignálokban futó városképek alatt aláfestő zene, többnyire semleges gépzene szól. Mi úgy gondoltuk, a magyar Euronews legyen ebben is magyar: a mi műsorunk nézői Kodály Zoltán zenéje által inspirált minőségi magyar jazzt hallhatnak, amit magyar zenészek készítettek az Euronews számára. Köszönjük a Kodály Spicy Jazz munkáját!” - mondta Kert Attila, az Euronews Budapesti Irodájának igazgatója.

Az Euronews Európa legnézettebb hírcsatornája, 13 nyelven készít műsort számos online illetve televíziós platformon. A magyar nyelvű adás 2013 óta működik, Magyarországon a Magyar Telekom és UPC mellett számos kisebb szolgáltató közreműködésével több, mint egymillió háztarásban elérhető. Napi 24 órában sugároz nemzetközi és nemzetközi vonatkozású híreket, politikai és gazdasági befolyás nélkül.

A Kodály Spicy Jazz zenekar Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója tiszteletére indította útjára zenei projektjét 2017-ben azzal a céllal, hogy az iskolai énekórákról és kóruspróbákról jól ismert magyar népdalok friss, kreatív és lendületes megközelítésben ismét eljussanak a közönséghez, elsősorban a fiatalokhoz. A zenekar tagjai professzionális muzsikusok, akik számtalan formációban és különböző stílusban zenélnek a blues-tól és a rocktól, a metálon és a reggae-n át a popzenéig. Ez a sokszínűség teszi igazán izgalmassá az elkészült zenei anyagukat. Több nemzetközi fesztiválon is sikerrel léptek fel, az ő koncertjükkel indult Strasbourgban, az Európai Parlamentben a magyar V4-elnökség időszaka is.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3314917512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása