Fülesbagoly

A Mörk a legesélyesebb a külföldi karrierre

2019. június 20. - Bagolyhír

Minden évben két alkalommal felmérést készíttet az NKA Hangfoglaló Program irodája a magyar zeneipari szereplők véleménye alapján a hazai zenekarok exportképességéről. A HOTS shortlistje nem objektív mérőszámokon alapul, inkább tekinthető egyfajta pillanatfelvételnek az aktuális erőviszonyokról, és a produkciók nemzetközi törekvéseinek láthatóságáról.

mork_2.jpg

Ez a lista az alapja a nemzetközi partnerintézmények és fesztiválok felé kiajánlott zenekarok névsorának is. Mutatjuk, hogy 2019 első felmérésén kikről gondolja a zeneipar, hogy a legsikeresebb lehet a nemzetközi piacon! 
Idén 332 zeneipari ember véleményét kérték ki, közülük 113 válaszolt. A felmérés formája egy minimum 10 előadó megnevezését kérő formula, ahol további 5 produkció opcionálisan megnevezhető - ebben az évben először szinte minden felkért címzett élt a maximális válaszadás lehetőségével.

Az első pozíciót elfoglaló Mörk az összes kiosztott pont 6,019%-ával kerülhetett a lista tetejére. Az aktuális szavazás legnagyobb nyertese a minden kétséget kizáróan a Mongooz and the Magnet - a látványos ázsiai látványos piacépítésük meghálálja a szakmai közeg bizalmát -, akik a 29. helyről jutottak fel a 12. pozícióra, a The Qualitons a KEXP meghívásnak is köszönhetően nem sokkal maradt le az első helyről, a Platon Karataev pedig a kitartó és folyamatos munkájával először juthatott be a TOP5-be. A legnagyobb elszenvedői az aktuális tendenciáknak a Dope Calypso, akik tíz helyet rontottak, a Fran Palermo, akik hat helyet rontottak, valamint Antonia Vai, aki a lista utolsó helyére került, és elég erős konkurencia gyűlt fel mögötte (többek között a The Devil's Trade, az Ethnofil és a Mayberian Sanskülotts exportképességét is erősödni látja a szakma). 

1. Mörk (előző helyezés: 3.) ▲
2. The Qualitons (előző helyezés: 9.)  ▲  
3. Bohemian Betyars (előző helyezés: 5.)  ▲  
4. Platon Karataev (előző helyezés: 8.)  ▲  
5. Ivan & the Parazol (előző helyezés: 7.)  ▲  
6. Apey & the Pea (előző helyezés: 6.) -
7. Middlemist Red (előző helyezés: 4.) ▼
8. Fran Palermo (előző helyezés: 2.) ▼  
9. Jónás Vera Experiment (előző helyezés: 13.)  ▲  
10. Belau (előző helyezés: 14.)  ▲  
11. Dope Calypso (előző helyezés: 1.) ▼  
12. Mongooz and the Magnet (előző helyezés: 29.)  ▲  
13. Apey (előző helyezés: 16.)  ▲  
14. Blahalouisiana (előző helyezés: 15.)  ▲  
15. Antonia Vai (előző helyezés: 10.) ▼  

A Hangfoglaló Program közlemény szerint ez a lista azért is fontos, hogy félévről-félévre mérhető legyen az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Kollégiuma számára, hogyan változik egy-egy hazai produkció itthoni támogatottsága. 

Végül egy szubjektív gondolat a részünkről: bízunk benne, hogy hamarosan fel tudnak kerülni a 15-ös listára a Fülesbagoly Tehetségkutatókon bizonyított zenekarok. Olyan színvonalas formációkra gondolunk, mint a Marcello' Mystical Mind, a Polytrip, a Jackie's Gun, a Moped Loewen, vagy a nyertes Antares és Margo.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8014903992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása