Fülesbagoly

Zenei fesztivál a depresszió ellen

2019. június 15. - Bagolyhír

Mások mellett Samory I & The Black Heart, Bushman, a New York Ska-Jazz Ensemble, a Mellow Mood és a reggae hazai szereplői lépnek fel az LB27 Reggae Campen július 23-tól 27-ig Cegléden.

lb27.jpg

Az esemény kulturális küldetése az elmúlt két évtizedben szorosan összeforrt a Ladánybene 27 zenekar céljaival. A jamaicai reggae zene, kultúra és az ott élő emberek életfelfogásának bemutatása mellett a szervezők fontosnak tartják a környezettudatos életmód népszerűsítését, a társművészeti ágak megjelenítését, a feltörekvő fiatal előadók felkarolását - közölték a szervezők az MTI-vel.
Mint Bodnár Tibor, a Camp programigazgatója, az LB27 gitárosa fogalmazott, a reggae-vel és annak pozitív kisugárzásával igyekeznek ellensúlyozni a mindennapi élet feszültségeit, a gazdasági nehézségek által okozott depressziót.
Az idei fellépők közül a fiatal jamaicai Samory I a roots gyökereket követve vált világszerte ismertté, legnépszerűbb dalai sokmilliós megtekintésnél tartanak a videómegosztó oldalakon. Szintén a reggae őshazájából érkezik Bushman, akinek kilencvenes évek végén kiemelkedő szerepe volt a műfaj újjáéledésében. Gyermekkora óta a rastafari mozgalom követője, dalainak üzenetei ezért is fontosak.
A Skatalites, a Toasters és a Scofflaws tagjaiból alakult a New York Ska-Jazz Ensemble, amely energikus koncertjein örökzöld dzsessz sztenderdek és szving dalok szólalnak meg a ska ütemére formálva. A Mellow Mood az egyik legjobb olasz reggae zenekar, producerük, Paolo Baldini Dub Files elnevezésű szólóprojektjével is színpadra lép. A vajdasági Sin Seekas a balkáni reggae színteret képviseli.
Az öt nap alatt a műfaj szinte valamennyi hazai képviselője hallható lesz a Camp valamelyik színpadán, többek között a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO), a Copy Con & Reggae Express Band, a Tigris, a G Ras & The Planeteerz, Diggieman, Bottah Rankin és a Re-G. A Dub Yard party helyszínen az elektronikus és akusztikus roots, Dub és Steppa zenék ismert európai és hazai sound systemek és selectorok tálalásában lesznek elérhetők. A RaStage színpadon fiatal reggae bandák és az elmúlt néhány évben debütált zenekarok, sound systemek mutatkoznak be.
 A közlemény kiemeli: a ceglédi fürdő a hatalmas zöld területével, tavával és medencéivel biztosítja, hogy a Reggae Camp valóban nyaralás legyen. A nappali órákban a strandon, a medence partjához közel felállított Strandsystem hangafaliból szól a reggae, míg a parton dancehall táncosok táncolnak. A Camp területén új helyszínen, a Roots Corner tóparti negyedében a hetvenes-nyolcvanas évek zenéje szól napközben.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7014895562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása