Fülesbagoly

Pályázatot hirdetett a Fábián Juli Emlékalapítvány

2019. június 03. - Bagolyhír

Első alkalommal hirdette meg pályázatát a nehéz helyzetben lévő zenészek támogatására a Fábián Juli Alapítvány.

fabian_juli.jpg

Elsősorban a könnyűzene és a dzsessz területén működő, egészségügyi és/vagy szociális okokból vészhelyzetben, válságban lévő, rászoruló zenészek, zenei előadóművészek, oktatók, zeneszerzők és a zenei produkciókban közreműködő egyéb szakemberek jelentkezését várjuk - közölte Szepesi Mátyás, az Alapítvány kuratóriumának elnöke hétfőn az MTI-vel.
A pályázat azokat a zenészeket célozza, akiket szociális és/vagy egészségügyi élethelyzetük, egészségkárosodásuk vagy korral kapcsolatos problémáik tartósan vagy ideiglenesen akadályoznak művészetük gyakorlásában. A támogatásra szoruló művészek mellett azok jelentkezését is várják, akiknek bármely okból segítségre van szükségük a betegút menedzselésben.
A beérkező kérelmeket a Fábián Juli Alapítvány mellett működő Tanácsadó Testület bírálja el a határidőt követő harminc napon belül. A formanyomtatványt nem igénylő beadványban a személyes adatokat, valamint a kérelem rövid indoklását és a szükségesnek tartott összeget kell feltüntetni.
A jelentkezéseket emailen várják június 30-ig a palyazat@fabianjuli.hu címre. Az esetleges kérdéseket az info@fabianjuli.hu címre küldhetik az érdeklődők. A következő pályázati kiírást szeptemberben teszik közzé.
A 2017 decemberben tragikusan fiatalon elhunyt énekesnőről, Fábián Juliról elnevezett alapítvány tavaly indult, számlájára került a 2018 májusában egykori zenésztársai és barátai által a Budapest Parkban tartott emlékkoncert bevételéből befolyó pénz.
Fábián Juli 2017. december 16-án hunyt el rákbetegségben. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt. A szakma és a közönség által az egyik legtöbbre tartott magyar díva 2007-ben és 2008-ban a Montreux Jazz Voice Competition legjobb nyolc énekese közé jutott. Fábián Juli a dzsessz és a pop műfajában számos sikeres produkció részese volt: szerepelt az Erik Sumo Bandben, a Barabás Lőrinc Eklektricben, de készített lemezt a Fábián Juli Jazz Riff-fel, Sárik Péter zongoristával és Zoohackerrel is. (MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4314876372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása