Fülesbagoly

Lyuhász Lyácint Bt. és Balaton is lesz a Dadabányán

2019. május 12. - Bagolyhír

Dadabánya névvel rendeznek underground művészeti fesztivált Tatabányán, a Bányászati és Ipari Skanzenben június 8-án - közölték a szervezők az MTI-vel.

balaton.jpg

Szinte valamennyi művészeti ág képviselői jelen lesznek a fesztiválon, a házigazda Réz András, esztéta, filmkritikus. Fellép a Panel surfers, a Balaton, a Rühös Foxi, a Lyuhász Lyácint Bt., valamint a Halk zenekar és dr. Máriás a Tudósokkal.
A helyszínen ismert és a pályájuk elején járó alternatív művészek készítenek festményeket, Sopotnik Zoltán helyi költő pedig kortársaival vezet beszélgetést.
Az aknatorony kasházában Bányászkislányok címmel nyílik meg Olaf Martin fotókiállítása.
A délután kettőkor kezdődő program helyszínéül egy nemzetközi összevetésben is egyedülálló kiállítóhely szolgál. A Tatabányai Szénbányák Vállalat XV-ös aknája, Magyarország egyetlen ipari skanzenje a volt bányaüzem teljes épületegyüttesével, berendezett irodákkal, szabadtéri gépbemutatóval és bejárható bányatérségekkel idézi meg a város múltját jelentő szakmakultúrát.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4814821540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása