Fülesbagoly

Csík zenekar és Aurevoir is lesz Óbuda Napján

2019. május 02. - Bagolyhír

Több mint félszáz színes programmal: ingyenes koncertekkel, gyermekrendezvényekkel, kiállításokkal, vásári forgataggal várják a szervezők a közönséget Óbuda Napja alkalmából május 2. és május 4. között - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

aurevoir.jpg

Idén 13. alkalommal rendezik meg a kerület ünnepét Óbuda szívében, a Fő téren és Szentlélek téren, valamint a békásmegyeri Csobánka téren, ahol főként családi programokkal várják a közönséget. Ezeken felül a kerületben működő kulturális intézmények, múzeumok is számos programot kínálnak Óbuda Napján minden korosztály számára.
Rabóczki Zsuzsanna, az esemény főszervezője elmondta: az esemény csütörtökön a Fő téren az Esernyős Galériában veszi kezdetét, ahol harmadik kerületi képzőművészek alkotásaiból nyílik kiállítás.
Pénteken a fellépők sorát idén a Kerekes Band kezdi a Szentlélek téren, majd fellép a Csík zenekar is, akik ebből az alkalomból Kiss Tibit kérték fel vendégnek.
Szombaton a Middlemist Red, az Intim Torna Illegál és az Irie Maffia is koncertet ad. A Kobuci kert színpadán a Bekvart és a Csaknekedkislány zenél - sorolta Rabóczki Zsuzsanna.
Ismertetése szerint a Fő téren gasztronómiai programokkal, kézműves vásárral várják a látogatókat. A gyerekeket a nagyszínpadon szombaton Halász Judit koncertje szórakoztatja. A legkisebbeket a szervezők emellett Óbuda Esernyős szobrainál kakaó és limonádébárral, minicirkusszal, bábautomatával, Varró Dániel és Molnár György verses- zenés műsorával várnak. Izgalmas bemutatóival kiköltözik az eseményre a Csodák Palotája is.
A Zichy udvarban ebben az évben is kerületi civil szervezetek mutatkoznak be. A szombati programok sorában az érdeklődők az Aquincumi Múzeum sátránál a gladiátoriskola növendékeivel is találkozhatnak ugyanitt.
Idén is a békásmegyeri Csobánka tér ad otthont a Közbiztonsági nap rendezvényeinek szombaton, ahol este Deák Bill Gyula ad koncertet. A Kobuci kertben pedig átadják a kerületi kitüntetéseket - ismertette a fesztivál programjait a főszervező.
Emellett színes programokat kínálnak a szervezők az Óbudai Múzeumban, a Római parti piacon, az Óbudai Társaskörben és a Platán Könyvtárban is. (MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2014799308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása