Fülesbagoly

Mi várható Mark Knopfler budapesti koncertjén?

2019. május 01. - tothjutka

Barcelonában elstartolt a Dire Straits egykori frontembere, Mark Knopfler világkörüli turnéja. A művész a Down The Road Wherever című szólólemezét mutatja be a közönségnek, és július 9-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel, ahol sok klasszikus sláger is várható a beszámolók szerint.

mark_kn.jpg

Mark Knofler világkörüli turnéjának európai szakasza április 25-én Spanyolországban, Barcelonában indult. Bár hivatalosan ez a Down The Road Wherever című szólóalbuma lemezbemutató koncertkörútja, a régi rajongók kedvéért a repertoárban jó néhány Dire Straits-klasszikus is helyet kapott. A barcelonai koncert beszámolóiból következtethetünk arra, mi várható Budapesten.

A nyitódal rögtön a Dire Straits egyik legnagyobb slágere, a Money For Nothing volt, amit a sajtó szerint Knopfler 2005 óta nem adott elő. Ezután a műsorban felcsendültek a Once Upon a Time in the West, a Nobody Does That,, a My Bacon Roll, a Heart Full of Holes és a Silvertown Blues című szerzemények.

Amikor  Mark Knopfler  megjelentette a  Down The Road Wherever   című lemezét, egy interjúban elmondta, hogy a lemez címe a One Song At a Time című dal egy sora. 

– „Emlékszem, hogy Chet Atkins barátom egyszer elmesélte, hogy küzdötte fel magát a szegénységből dalról dalra, és ez nagyon erősen megmaradt bennem. Amikor az ember eljut egy bizonyos életkorba, már jó néhány dal komponálása van a múltjában. Számomra a Down the Road Wherever  (Az úton bárhová) cím tűnt a legalkalmasabb címnek, hiszen egész életemben ezzel foglalkoztam.

A barcelonai koncert setlistje:

“Why Aye Man”
“Nobody Does That”
“Corned Beef City”
“Sailing to Philadelphia”
“Once Upon a Time in the West”
“Romeo and Juliet”
“My Bacon Roll”
“Matchstick Man”
“Done With Bonaparte”
“Heart Full of Holes”
“She's Gone”
“Your Latest Trick”
“Silvertown Blues”
“Postcards from Paraguay”
“On Every Street”
“Speedway at Nazareth”
“Telegraph Road”

Ráadás:
“Money for Nothing"
“Going Home: Theme from Local Hero"

Mark Knofler európai turnéja július 22-ig tart, majd egy rövid pihenő után augusztus 16-án Észak-Amerikában folytatódik és szeptember 22-én ér véget Los Angelesben. A művész július 9-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr214797484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom Taylor 2019.05.02. 20:17:50

Mark Knopfler 1958-as Gibson Les Paul gitárjának van a legszebb hangja a világon. Hiába készült egy jó pár replika a művész hozzájárulásával, az eredeti utánozhatatlan!

gigabursch 2019.05.02. 22:31:53

Hogyhogy milyen lesz? Jó lesz. Az öreg még nyomja a bugit.

Béla61 2019.05.05. 18:16:03

Kétszer voltam Dire Straits koncerten, Pesten, mindkettő csalódás volt. Mert "buli" az nem volt. Persze profi volt a hangosítás, stb. de az egész jól képzett mesteremberek másodpercre pontosan kétórás fellépése volt, nem több. Én azt a gitárost szerettem volna látni a színpadon aki a Youtube videókon, vagy a "A night in London" DVD-n látható, de ő nem utazik Budapestre csak egy kiválóan gitározó "fapofa". Ebből kösz nem kérek. Pedig a Dire Straits nálam Nr1, de inkább fölteszek 1-2 vinylt, ha olyan a hangulat. És Knopfler úr figyelmébe ajánlom Peter Gabriel vagy Robert Smith(Cure) urak budapesti fellépését. Biztos voltak olyan jók mint New York-ban, bár azokat a kocerteket nem láttam.
süti beállítások módosítása