Fülesbagoly

Bátor Noémi egyenlő izgalmas Noémi

2019. március 09. - NagySzabolcs

Nem értem még címmel három számos EP-t jelentetett meg a digitális boltokban Takács Noémi zenekara, a Noémo. Meghallgattuk, kielemeztük, és az egyik dalért nagyon odavoltunk. 
noemi.jpg

Nekem úgy tűnik, Takács Noémi énekes, gitáros, dalszerző útja már jóideje kísérletezéssel van kikövezve, hogy egy nagy képzavarral éljek. Próbálkozott A Dalban, kétszer be is jutott, a tavalyi Levegőt! című száma ugyanúgy egy kellemes darab, mint a Bal - Jobb, de amire igazán felkaptam a fejem, az a Fancy Car volt, lelkendeztem is rendesen anno. Akkor fogalmazódott meg bennem először, hogy Noémi akkor tud igazán izgalmas lenni, ha kilép a komfortzónájából, ha meghoz bátor lépéseket dalírás közben. Ez történik az új EP-jének nyitódalánál is, aminek A Dolgozó Ember Mantrája a címe. Lényegében egy mondatot mantrázik a számban, ami meg van kínálva egy adag Bowie-feelinggel. A teljes borzongás csak az azért maradt el, mert a dal igényelt volna egy pszichedelikusabb, súlyosabb gitárszólót, de így is üt. A kislemezen van egy angol nyelvű szerzeménye is Noéminek, A Slow Dive egy melankolikus darab, szépen elfolyik elejétől a végéig. A harmadik nóta, a Nem értem még a nyolcszoros Grammy-díjas Joni Mitchell Both Sides Now dalának magyar átirata, a szerző engedélyével. Aki azt hiszi, hogy nem ismeri az eredetit, az is ismeri, ugyanis az Igazából szerelem c. film egyik betétdala. Akkor szól, amikor Emma Thompson rájön, hogy a férje a titkárnőjével kamatyol, és sírva hallgatja a dalt.  Ez is egy meghitt kis dalocska. 

Összegezve a gondolatokat: kellő merészséggel a(z egyik) legizgalmasabb női muzsikus lehet Noémi itthon, erre enged következtetni a Fancy Car és A Dolgozó Ember Mantrája. Noémi, ne félj semmitől!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9314677920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása