Fülesbagoly

Sorozatszínészre cserélte énekesét a Weezer

2019. február 15. - tothjutka

Egy videóklip erejéig lecserélte frontemberét a Weezer. A banda ugyanis a Stranger Things című tévésorozat egyik sztárját, Finn Wolfhardat kérte fel arra, hogy játssza el Rivers Cuomo szerepét az a-ha Take On Me című dalának átdolgozásában.
weezer.jpg

A Stranger Things című sorozat ifjú sztárja, Finn Wolfhard saját bevallása szerint megkapta élete legjobb munkáját: eljátszhatta kedvenc bandája, a Weezer frontembere, Rivers Cuomo tinédzserkori önmagát a csapat legújabb videóklipjében, amelyben az a-ha nyolcvanas évekbeli klasszikusát, a Take On Me című dalt dolgozták át.

A retró hangulatú videóklip elején a Cuomo család házában járunk, ahol a fiatal srác a szobájában a rocksztárságról álmodozik és ütős bandaneveket próbál kitalálni. A klip további részében láthatjuk, ahogyan Finn Wolfhard az 1985-ös stílusban berendezett családi nappaliban zúz a retró frizurájú és retró cuccokba öltöztetett saját bandájával – amelynek tagjait a színész valódi zenekara, a Calpurnia tagjai játsszák – és zenélés közben házivideót forgatnak, hogy abból majd klipet készítsenek.

A Weezer videójában animációs részletek is vannak az a-ha eredeti videóklipjének stílusában. A zárójelenetben pedig a főszereplő – mint a Weezer frontembere – a füzetébe rajzolja a „W” jelet, amely a Weezer logója.  

A Weezer új a-ha átdolgozása a The Teal Album című lemezen jelent meg, amelyen kizárólag átdolgozások kaptak helyet. Rajta van például a Toto Africa című dala, a The Turtles dala, a Happy Together, a Tears For Fears slágere, a Who Wants To Rule The World és a Sweet Dreams (Are Made of This) című Eurythmics-klasszikus, de feldolgoztak egy-egy Black Sabbath, Electric Light Orchestra, TLC, Michael Jackson és Ben E. King- dalt is.  

A The Teal Album a múlt hétvégén az 5. helyen nyitott Amerikában, valamint első helyezést ért el a Billboard rockalbumok és alternatív albumok slágerlistáján is.

A zenekar tavasszal észak-amerikai koncertkörútra indul a Pixies társaságában, akikkel egyebek mellett a New York-i Madison Square Gardenben is fellépnek március 12-én. A Weezer áprilisban a kaliforniai Coachella Fesztiválon is koncertezik, majd júniusban és júliusban Európa felé veszik az irányt. Honlapjuk szerint koncerteznek Belgiumban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Hollandiában, Franciaországban, Olaszországban, Svájcban, Portugáliában, Spanyolországban, Svédországban, Norvégiában.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6214627594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása