Fülesbagoly

Bántalmazott lányokon segít az Aerosmith frontembere

2019. február 15. - tothjutka

Az Aerosmith klasszikusa, a Janie’s Got A Got című dal inspirálta a Janie’s House nevű menedékházak létrehozását, ahol bántalmazott fiatal lányoknak segítenek. Steven Tyler frontember volt az ötletgazda, aki félmillió dollárral indította el és személyes jelenlétével is támogatja a projektet.

steventyler_1.jpg

Steven Tyler, az Aerosmith frontembere jelenleg egy nem zenei projekten dolgozik teljes erőbedobással. A zenész létrehozta a Janie’s Fund nevű alapítványt, amely a Youth Villages nevű szervezettel közösen menedékházakat létesít bántalmazott lányoknak és fiatal nőknek. Steven Tyler 500 000 dollárt (140 millió forint) adományozott a nemes célra, és személyesen is részt vett az első két Janie’s House avatásán a Tennesse állambeli Bartlettben és Atlantában. Steven Tyler nemcsak anyagilag, hanem saját munkaerejével is támogatta a munkát, ugyanis részt vett az épület felújításában és kicsinosításában. Az ünnepélyes megnyitón nem szalagot vágtak át, hanem az énekes egyik jellegzetes ruhadarabját, az egyik kendőjét.  

A Janie’s House ötletét az Aerosmith 1989-es klasszikus slágere, a Janie’s Got a Gun ihlette, amely egy fiatal lányról szólt, aki bosszút állt bántalmazó apján.

Egy 14 éves lány, aki jelenleg a Janie’s House-ban él, a megnyitó után elmondta, hogy miért életmentő számára ez a menedékház: - „Azért vagyok itt, mert hároméves koromban szexuálisan bántalmaztak. A Janie’s House segítségével jobban megismerhetem a múltamat, és jó, hogy itt mások is vannak, akik hasonló problémákkal küzdenek”. A Janie’s House jelenleg 14 fiatal lánynak ad menedéket, de 30 férőhelyük van. A ház nemcsak szállást, hanem orvosi ellátást és terápiát, pszichológusi segítséget is biztosít a bentlakóknak.

Steven Tyler 500 000 dollárt adományozott a Janie’s Fundnak a Youth Villages szervezeten keresztül, amely érzelmi, mentális és magatartászavarokkal küzdő családoknak nyújt támogatást. – „Steven Tyler és az ő valóra vált álma, a Janie’s Fund nélkül nem lehetnénk most itt”- fogalmazott a Youth Villages szervezet ügyvezetője, Patrick Lawler a megnyitó ünnepségen.

Steven Tyler elmondta, hogy ellátogatott egy hasonló központba, és akkor döntötte el, hogy valamilyen módon ő is szeretne segíteni. – „Az összes lányt, akivel ott beszéltem, fizikailag, mentálisan, verbálisan, szexuálisan bántalmazták vagy elhagyták. A Janie’s Fund alapítvány misszója boldoggá teszi a szívemet és a lelkemet. Ez igazi dolog- még akkor is, ha csak egyetlen lánynak tudunk segíteni. A Janie’s House-szal egy álom válik valóra. Amikor úgy érzik, hogy az egész világ ellenük van, itt csodálatos pillangóvá változhatnak”- fogalmazott a rockzenész.  

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6514629502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása