Fülesbagoly

25 éves a Therapy? Troublegum lemeze

2019. február 07. - NagySzabolcs

Pontosan 25 évvel ezelőtt, 1994. február 7-én jelent meg a Therapy? máig legnépszerűbb lemeze, a Troublegum. Az észak-ír trió volt az a banda, amelyik a Screamager slágerével jól seggbe rúgta a Music Televisiont bámuló gimiseket.

therapy_1.jpg

A Troublegum abban az időszakban érkezett, amikor a grunge még futott, de már a Green Day és az Offspring belekezdett világhódító tevékenységébe. Ekkortájt a Music Television igyekezett zenét is szolgáltatni, nem csak ostoba valóságshow-kat, mint most, így fordulhatott elő, hogy a Troublegum legnagyobb slágere, a Screamager rotációba került az MTV-n, és hamar beköltözött a borgőzös házibulik repertoárjába. A Therapy? attól volt zseniális, hogy bár a frontember Andy Cairns sötét szövegeket énekelt meg, mindehhez az agyból kitörölhetetlen dallamok párosultak. Így aztán ez a punk/noise rock/metal fogat meg sem állt a világhírnévig. A Troublegum lemezükön még olyan slágerek sorakoznak, mint a Nowhere, a Stop It Your Killing Me, a Die Laughing, és az Isolation. Alapmű, na, amint van ma 40 perced, pörgesd le az anyagot!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7714612622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Crip Lee 2019.02.08. 20:23:28

Mai napig duborog nalam!!!

Urancityhero 2019.02.09. 10:19:10

óriási volt, die laughing!
süti beállítások módosítása