Fülesbagoly

Elveszetten botorkálás a hidegben

2019. január 31. - Bagolyhír

Hosszabb idő után jelentkezik újdonsággal a Baron Mantis, ezúttal a Mountain című dalukhoz forgattak klipet. A dal, annak szövege, és a videó látványa is meglehetősen súlyos. Premier itt a Fülesbagoly blogon!

csaba_4.jpg

A Mountain’ című szám a Baron Mantis zenekar második albumán szerepel, és a hozzá készült videó a Davey Mantis énekes-gitáros és Marosi Csabi dobos felállású zenekar első olyan klipje, amiben a tagok nem szerepelnek. A kisfilm érdekessége az, hogy a zenekar teljes egészében az Amorph Media csapatára, azaz Balázs Gábor rendezőre és Trifonov Péter operatőrre bízta a kreatív munkát és a megvalósítást. Nem kaptak mankót a dal mondanivalójáról, nem tudták "mire gondol a költő", csupán egy erősen többértelmű dalszöveget kaptak a szám mellé. A zenekar egyáltalán nem folyt bele a munkálatokba, csupán a kész klipet kapta meg.

psx_20190131_104039.jpgFotó: Bátori Gábor "Jim" , sinco.hu

"Nagyon fájdalmas időszakban íródott ez a szöveg, ahogy az egész Modern Love c. album - árulta el Davey. -  Nem tudtam hogy fog működni tovább a zenekar Viktor kiválását követően, de ettől függetlenül rögzíteni kellett az albumot. Azelőtt a szövegeket mindig a stúdió feléneklések előtt pár nappal írtam meg, ha egyáltalán írtam. Azért tettem így, hogy az aktuális érzelmeimmel és gondolataimmal tölthessem meg a dalokat. Ebben az esetben is hasonlóképp cselekedtem. Az elveszettségről, megtörtségről, a hidegben való botorkálásról szól, és arról a titokzatos valamiről, ami mégis előre hajt akkor, amikor már csak összeesni szeretnél a súly alatt, netán szimplán megőrülni a nyomástól. A legemberpróbálóbb helyzetekben, időszakokban vagyunk képesek emberfeletti erővel tovább lendülni és nem megtorpanni. Végül, amikor elmúlt a nehézség, összeomlunk - akár súlyos betegek is leszünk. Biztos sokan emlékeznek vissza életük legnehezebb időszakaira és elképednek: hogyan is tudtam végig csinálni egyáltalán? Az élet nehéz, tele van fájdalommal és keserűséggel, éppúgy, mint szépséggel és örömmel. Ha a fájdalom felemészt mi is felemésztünk magunk körül mindent és mindenkit, pokollá válik a világunk. Amennyiben képesek vagyunk a fájdalmainkat útmutatóként és önfejlesztésre használni, világosságot és fejlődést hozhatunk pusztítás helyett.  A Nap nélkül nincs élet, de ha túl erősen tűz akkor mindent felperzsel. Nem mindegy, hogy lángok jönnek vagy meleg fény. Talán a megvilágosodás mindig egy fájdalomnyira van tőlünk. "

A klipben Krisztik Csaba Jászai Mari-díjas színművész, Bartók László Radnóti-díjas színművész és Iszak Dorottya színésznő szerepel, utóbbi a Pesti Magyar Színiakadémián végzett A film koncepciójához a dalszöveg adta az alapot és az inspirációt de a végleges koncepció és történet elrugaszkodik a szövegtől és lazán értelmezi azt

“Mindenkinek az életében vannak olyan dolgok, amikkel nehezen néz szembe - mondja Balázs Gábor kreatív rendező. - A legmélyebb fájdalmainkkal vagy a legnagyobb gyengeségeinkkel való szembenézés a legnehezebb feladat és ennek hiánya észrevétlen teherként nehezedik ránk vagy rabláncként fékez minket. A szembenézés olyan nehéz, hogy a teherről és a láncról sem veszünk tudomást, önámításba sodorjuk magunkat de szenvedünk tőle. A szenvedésre addig van szükségünk, még rá nem ébredünk, hogy valójában a saját kezünkben van az irányítás és bármelyik pillanatban felmenthetjük magunkat a további szenvedés alól.”

A klip a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült. A Baron Mantis harmadik lemeze demó szinten kész van, nyáron felveszik és várhatóan ősszel megjelenik. Szintén az NKA támogatásának köszönhetően idén egy rövid határon túli turnéra mennek. És akkor lássuk a friss, ropogós videóklipet!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5614599732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása