Fülesbagoly

Samu a világ legjobb basszusgitárosaitól tanul

2019. január 24. - Bagolyhír

Tavaly szeptember óta a zene fellegvárában, a Berklee Zeneművészeti Főiskolán tanul Kéri Samu a világ legjobb basszusgitárosaitól.  Mint mondja, az evésen és futáson kívüli elfoglaltsága kizárólag az, hogy a négy fal között gyakorol szerzetes életmódban.

img_20190123_163548.jpg

Samura szűk 2 éve figyeltünk fel, amikor a Fülesbagoly Tehetségkutató martonvásári döntőjében Szipka-loops nevű egyszemélyes produkciójával harmadik helyezést ért el, mi több, megkapta a legjobb zenésznek járó díjat is. A színpadon énekelt, hihetetlen tudással basszusgitározott és a loopokkal varázsolt. Azt tudtuk, hogy kiment Bostonba tanulni, de azt nem, hogy hogyan zajlik a kinti élete, így hát megkérdeztük tőle. Samu alább élménybeszámol.

Röviden minden király! Kicsit hosszabban: még mindig nehéz felfogni. A zenészeket, főleg a basszusgitárosokat, akiket gyerekkoromtól hallgattam és a hőseim voltak, most testközelből ismerhetem meg, és még tanítanak is engem mindemellett. Ezt így nehéz feldolgozni. Rengeteg impulzus ér, és ami a leghihetetlenebb ezekben az emberekben, hogy mindegyik egy sámán. Ezt úgy kell érteni, hogy egytől egyig, John Patitucci (többek közt Chick Corea és Al Di Meola zenésztársa), Victor Wooten (ötszörös Grammy-díjas muzsikus), Lincoln Goines (A Bassszusgitár Professzora), Mike Pope, mindegyik pszichológusi szinten belelát az emberbe már a bemutatkozás után. Ezt úgy kell érteni, hogy például miután bemutatkoztam Lincoln-nak az első órán, egyből mondta, hogy látja, nagyon szorgalmas vagyok, és hogy velem jó lesz dolgozni (mindezt egy Jó napotból). Úgyhogy nagyon tanácsos érthetően, és világosan bemutatkozni, kommunikálni kint Amiban. Persze mindegyik professzornak más a személyisége egyenként, de ezt így az összesre rá lehetne húzni. Az iskolarendszer úgy van alakítva, hogy a diák maga tudja beosztani az idejét a saját belátása szerint. Számomra ez itt el is dőlt, hogy csak enni, illetve reggelente futni megyek ki, amúgy a négy fal között gyakorlok szerzetes életmódban. Ez egy tanulóidőszak lesz, ezért is fejeztem be az egyszemélyes projektemet (Szipka-loops - a szerk.), de nagyon bízom benne, hogy a sok áldozat, ami miatt itt lehetek, az elszakadás a barátoktól, zenészkollégáktól, családtól, meg fog térülni, és a végén biztos a pozitívum lesz több.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8014586604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása