Fülesbagoly

Eladja a hangszereit a Green Day

2019. január 23. - tothjutka

Az elmúlt 25 évben használt hangszerparkjának jelentős részét áruba bocsátja a Green Day. A zenekar hivatalos „boltja” február 7-én nyílik meg.

green_day_94.jpg

A nagy áttörést hozó Dookie album megjelenésének 25. évfordulóját rendhagyó akcióval ünnepli a Green Day. Az amerikai banda összefogott a Reverb.com csapatával, és áruba bocsátja a hangszerei jelentős részét, amelyeket pályafutása során használt. A vásárlók megkaparinthatják például Billie Joe Armstrong csaknem 50 gitárját, valamint Tré Cool dobszerkói közül néhányat.

Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó hangszer valószínűleg Billie Joe Armstrong Harmony Stella Parlor akusztikus gitárja lesz, amit az F.O.D. felvételei közben használt. Ez volt a frontember egyik első, saját hangszere, és még ma is megvannak az eredeti húrjai.  A zenész ugyancsak eladja azokat a Marshall 4x12 hangfalakat, amelyeket a Dookie és az Insomniac turnék alatt használt. Ezek azok, amelyek részesei voltak a hírhedt 1994-es woodstocki sárcsatának is.

„Minden gitárnak saját személyisége van. Mindegyik visszatükrözi a tulajdonosát – milyen dalszerző vagy, milyen gitáros vagy. Különösen a használt gitárokra jellemző ez, hiszen azok már úgy kerülnek hozzád, hogy megvan a maguk története. Imádom, hogy látom egy gitár karakterét, ha rápillantok egy használt hangszerre”- mondta Billie Joe Armstrong, aki több mint egy éve már számos hangszerétől megvált a Reverb segítségével. A zenész hozzátette: - „ Harminc év alatt az ember összegyűjt egy rakás menő cuccot, de most már ideje néhányat eladnom közülük”.

A frontember megválik például egy ritka, 1958-as Les Paul Gold Top gitártól, ami évekig az egyik kedvence volt. Szintén meg lehet majd kaparintani azt az 1972-es Fender Telecaster Deluxe elektromos gitárt, amit a 21st Century Breakdown világkörüli turnéján használt, illetve azt az 1970-es Gibson L6-S elektromos gitárt, amit saját kezűleg festett ki és a turnékon használt.

Tré Cool dobos is jónéhány hangszerétől megválik, például attól a Gretsch USA Custom Champagne Sparkle dobfelszereléstől, amit a Green Day Uno! / Dos! / Tre! trilógiájának stúdiófelvételei közben használt.

A zenekari tagok összesen 100 hangszere közül lehet majd válogatni a The Official Green Day Reverb Shop nevű  online boltban,  amely február 7-én nyílik meg. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8414584082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása