Fülesbagoly

Kész a Manic Street Preachers filmje

2019. január 17. - tothjutka

Elkészült a film, amely soha nem látott felvételek felhasználásával mutatja be a Manic Street Preachers  zenekar történetét az első lemezük 20 évvel ezelőtti megjelenése óta. A Truth & Memory már elérhető a YouTube-on.

manics.jpg

A Manic Street Preachers nagy áttörését az 1998-ban megjelent This Is My Truth Tell Me Yours című nagylemez hozta meg, amit a zenekar a közelmúltban újra kiadott. A huszadik évforduló alkalmából Kieran Evans rendező irányításával elkészült a Truth&Memory (Igazság és emlék) című film, amely korábban soha nem látott felvételeket is tartalmaz.

-  „Az egész egy szeles októberi napon kezdődött, amikor kaptam egy reklámszatyornyi videókazettát és dvd-t rajtuk Mitch Ikeda és a Wire képeivel, filmjeivel. Volt még egy halom audiókazetta és mini-disc, illetve egy csomó hagyományos és polaroid fotó is”- mondta Kieran Evans az NME magazinnak. – „Az eredeti terv az volt, hogy egy 15 perces rövidfilmet rakok össze, és kizárólag az 1997októbere és 1998 novembere között készült anyagokat használom fel. A videókat és dvd-ket valószínűleg egyszer sem játszotta le senki az elmúlt 15 évben, és elég kevés info állt rendelkezésre, hogy melyik mit is tartalmaz. Heteket töltöttem azzal, hogy mindent tüzetesen végignéztem, és megpróbáltam rájönni, mely részek származnak abból az időszakból és mik a használhatóak közülük. Szerencsére mindegyik kazettán találtam valami kincset hihetetlen eseményekről és izgalmas pillanatokról, amelyeket nem hagyhattam ki. Szóval az eredeti 15 perces ötletnél valami sokkal nagyobb és átfogóbb született.

A filmet a hivatalos YouTube csatornáján hozta nyilvánosságra a zenekar, ahol bárki megnézheti:

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4714569386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása