Fülesbagoly

Phil Anselmo beszólt a Metallicának

2019. január 08. - tothjutka

Phil Anselmo, a Pantera volt énekese páros lábbal beleszállt a Metallicába, miután Lars Ulrich dobos azt nyilatkozta, hogy a Load című lemezük grafikai munkája a személyes kedvence.


phil_a.jpg

Phil Anselmo a Metal Hammer magazin kérdésére összegyűjtötte azokat a lemezeket, amelyek azzá az emberré tették, akit ma ismerünk. Elmondta, hogy életében először a Kiss Alive! című lemezét vásárolta meg, amit szerinte alulértékelnek. –„Amikor az ember meghallgatja a teljes Kiss életművet, ahhoz a negyvenvalahány évhez képest egy kicsit tényleg kínos lehet. De őszintén úgy gondolom, hogy ez az első, élő felvételük annyira erős rocklemez, hogy nem szabad lenézni”- mondta Phil Anselmo.

A számára meghatározó lemezek között a Judas Priest British Steel című albumát említette ezután, amely szerinte maga a színtiszta heavy metal, a műfaj definíciója. – „Csak hallgassátok meg, hogyan adja elő a Rapid Fire című dalt és a szöveget Rob Halford, és ott vannak még a riffek is!Ez az alapvetése és a sorvezetője mindannak, amit később a Slayer produkált. Ezzel egyszerűen nem lehet mellényúlni”- fogalmazott Phil Anselmo.

A saját munkái közül a Pantera  Vulgar Display of Power című lemezére a legbüszkébb, majd hozzátette: azt szeretné, ha a temetésén a U2 zenélne: „valami annyira gótikusat és tragikusat, amilyet csak lehet, mint amilyen például a Drowning Man című dal a War című lemezükön.

A lap arra is rákérdezett, hogy Phil Anselmo szerint melyik lemezt nem kellett volna elkészíteni. Erre a Pantera volt frontembere azt válaszolta, hogy a Metallica hatodik stúdiólemezét, a Load-ot. – „Ez egy borzalmas lemez. Egyszerűen nem tudom felfogni. Ha ilyen lemezt akarsz kiadni, miért nem csinálsz kib….ott mellékprojektet  vagy valamit?”- fogalmazott.

Lars Ulrich, a Metallica dobosa nagyjából egy héttel korábban nyilatkozta, mennyire kedveli Andres Serrano képzőművész munkáit, aki a Load és a Reload borítóit tervezte. –„Ezek mindig különleges helyet fognak elfoglalni a szívemben. Imádom ezt a művészt, és imádom a képzelőerejét. Imádom, hogy a két albumborítón keresztül magát Serranót is láthatjuk. Szerintem ez a kettő a személyes kedvencem”- mondta Lars Ulrich a Maxim magazinnak.

Ami a zenét illeti, James Hetfield 2017-ben „kompromisszumoknak” nevezte a Load és a Reload lemezeiket, „amelyek nem úgy sültek el, mint reméltük”. Ezzel együtt a Metallica frontembere nem bánja, hogy kollégáival létrehozták ezeket a lemezeket.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4814548094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbwd 2019.01.10. 14:37:25

semmi baj nincs a Loaddal, nagyon jó lemez

MEDVE1978 2019.01.11. 15:16:29

A Load és Reload jó lemezek, csak ezek nem trash metal lemezek. Ezek blues behatású rock lemezek. Ebből a szempontból mindenki, aki ezt zúzós metál szemszögből nézi annak nem fog tetszeni, de egyébként húzós rock nóták (az Ain't my bitch, Wasting my hate, King Nothing nagyon jó számok).
Speciell én sokkal nagyobb kisiklásnak tartom a St. Angert a Metallicától, mint a Load-Reloadot.

Spectroli 2019.01.12. 23:02:57

Nincsen semmi baj az albummal, egy teljesen jól sikerült blues/alternatív rocklemez. Volt annyi bátorságuk, hogy tovább merjenek lépni a metalon, még akkor is, ha ez sok rajongónak nem tetszett.

Az "ezt inkább nem kellett volna" kategória valóban a St. Anger.
süti beállítások módosítása