Fülesbagoly

A Firkiné az Év legjobb kelta punk lemeze

2019. január 03. - tothjutka

Újabb nemzetközi elismerést kapott a magyar Firkin zenekar. A Folknrock.com tekintélyes, online zenei szaklap az Év legjobb kelta punk lemezének választotta a We Are The Ones című albumukat. A csapat legközelebb január 25-én zúz az A38-on.

firkin_h_1.jpg

Újabb nemzetközi elismeréssel büszkélkedhet a Firkin. A dinamikus kelta punkot, modern ír kocsmazenét játszó magyar zenekar legutóbbi, We Are The Ones című albumát Az év legjobb kelta punk lemezének választotta a folkrock, folkmetal és hasonló stílusokkal foglalkozó tekintélyes online zenei szaklap, a Folknrock.com. Az indoklásban megjegyezték, hogy ebben a kategóriában volt a legnehezebb a döntés, mert a kelta punkot játszó zenekarok világszerte nagyon erős albumokkal jelentkeztek. A Firkin lemeze azért verte mégis a mezőnyt, mert a szerkesztőség szerint ezt hallgatták ők is a legtöbbször, és azoknak is tetszeni fog, akik csak jó zenére vágyó, átlagos zenehallgatók és nem kifejezetten kelta punk-rajongók.

Pár nappal korábban a Celticfolkpunk blog is összeállította a maga listáján, és ezen a Firkin a második helyen végzett az Év albuma kategóriában. 

A Firkin tavaly csaknem 30.000 kilométert utazott és számos külföldi koncertet adott. Úgy tűnik, a csapat idén sem fog unatkozni. A Firkin január 25-én a budapesti A38 állóhajót rengeti meg, majd másnap már a kiskunfélegyházi Rocktár közönségét ugráltatja meg. A zenekar Facebook oldala szerint május 16-án indul a F­­ **in’ Who? 2019 elnevezésű turnéjuk, amely során Németország jelentős városaiba viszik el a We Are The Ones című lemezük dalait. Fellépnek Berlinben, Nürnbergben, Bochumban, Hamburgban, Frankfurt am Mainban és Lipcsében is.  

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr614532234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása