Fülesbagoly

Mariah Carey rekordot döntött a Spotify-on

2018. december 28. - tothjutka

Mariah Carey karácsonykor minden rekordot megdöntött a Spotify-on. A díva klasszikus ünnepi slágerét, az All I Want For Christmas című dalt Szenteste majdnem  11 milliószor hallhatták meg a  streamelő szolgáltatás segítségével.

mariah.jpg

A slágerlistákat talán más, fiatalabb és modernebb zenét játszó előadók vezetik mostanában, de a jelek szerint a közönség még mindig él-hal Mariah Carey dalaiért. Az amerikai díva 1994-es – állítólag negyedóra alatt született–dala, az All I Want For Christmas című sláger 24 év után is tarol. 

A karácsonyi dalt Szenteste, 2018. december 24-én, vagyis egyetlen nap alatt 10 819 009 alkalommal hallgatták meg a Spotify-on streamelve világszerte, amivel Mariah Carey minden eddigi fennálló rekordot megdöntött. Az eddigi csúcstartó XXXTentacion szerzeménye, a Sad! volt, amit idén június 19-én, vagyis szintén egyetlen nap alatt 10,4 milliószor hallgattak meg a digitális streamelő szolgáltatással. A hihetetlen mértékben megugrott érdeklődést az előadó halála váltotta ki, a rappert ugyanis egy nappal korábban lőtték le.

A Rolling Stone zenei magazin cikke szerint Mariah Carey dalának modernkori sikere alátámasztja a streamelés hosszú távú hatásait, például azt, hogy az új technológia új rajongókat és népszerűséget hozhat régebbi daloknak. A Green Day dala, a Wake Me Up When September Ends vagy a Queen klasszikusa, a Bohemian Rhapsody is évről évre egyre több érdeklődőt vonz, így a hallgatások és letöltések száma is fokozatosan emelkedik.

Ugyanakkor a lap megjegyzi, hogy pénzügyileg nem sok hatása volt Mariah Carey rekorddöntő Spotify-eredményének. A mintegy 11 millió meghallgatás után 66 000 dollárnyi jogdíj jár, de ez az összeg megoszlik a szerzők, a társszerzők, a producerek és egyéb közreműködők, valamint a lemezkiadó képviselői között. Ha azonban összeadjuk a többi, hasonló szolgáltatással elért kattintásokat, úgy más jelentős lehet az eredmény: a lap szerint 2017-ben Mariah Carey karácsonyi slágere 60 millió dollárnyi jogdíjat termelt az alkotóknak az ünnepi szezonban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7614518484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása