Fülesbagoly

Pantera-dalokkal jön Phil Anselmo Dunaújvárosba

2018. november 21. - Bagolyhír

Aktuális zenekarával ad koncertet jövő júliusban a Szalki-szigeti Rockmaraton fesztiválon a Pantera egykori énekese. A Philip H. Anselmo & The Illegals kizárólag az amerikai metal legenda, a Pantera számait fogja játszani.

phil.jpg

Több mint húsz évvel ezelőtt, 1998 júniusában adta utolsó magyarországi koncertjét a Pantera, amely akkor a Kisstadionban lépett fel egy metalfesztiválon, mások mellett a Black Sabbath társaságában. Phil Anselmo és csapata most újra előadja a groove/thrash metál csapat immár klasszikus dalait - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.
Az 1981-ben alakult Pantera huszonkét évig tartó működése során kilenc stúdióalbumot készített és a metal egyik legnagyobb hatású, újító zenekara volt. Négy lemezük (Cowboys from Hell - 1990; Vulgar Display of Power - 1992; Far Beyond Driven - 1994; The Great Southern Trendkill - 1996) az Egyesült Államokban platinalemez lett, az utolsó anyag, a Reinventing the Steel 2000-ben jelent meg. A csapathoz olyan ismert dalok fűződnek, mint a Cemetery Gates, a Walk, az I'm Broken vagy a Drag the Waters.
A Pantera klasszikus felállásából a kivételes tehetségű gitáros, Dimebag Darrell 2004-ben hunyt el, miután egy columbus-i koncertjén a színpadon agyonlőtte egy néző. Vinnie Paul dobos idén hunyt el. A heroinfüggő frontember, Phil Anselmo is kis híján meghalt 1996-ban egy túladagolásban - az énekes a hírek szerint egy ideje már tiszta, sem kábítószert, sem alkoholt nem fogyaszt.
Az 50 éves Anselmo a Pantera után a Superjoint Ritual és a Down zenekarban dolgozott, jelenlegi formációjával, a Philip H. Anselmo & The Illegalsszal eddig két lemezt készített.
A Dunaújváros melletti Szalki-szigeten 2019-ben július 8-tól 13-ig rendezik meg a Rockmaraton fesztivált. A szervezők szerdán a belga death metál csapat, az Aborted, valamint a brazil thrash metál trió, a Nervosa koncertjét is bejelentették a jövő évi rendezvényre. (MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1714385068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása