Fülesbagoly

Lorde lopással vádolja Kanye Westet

2018. november 16. - tothjutka

Az új-zélandi énekesnő-dalszerző, a Royals című világsláger előadója, Lorde szerint az amerikai rapper, Kanye West és haverja, Kid Cudi tőle lopta a lebegő színpad ötletét.
lorde-kanye.jpg

Kanye West és Kid Cudi múlt hétvégén lépett fel Los Angelesben, a Camp Flog Gnaw fesztiválon, ahol a látványtól leesett a közönség álla. A két rapper ugyanis egy hatalmas üvegdobozban lebegve, a nézők feje fölött adta elő a Ghost Town című produkciót.  

Az ötlet azonban Lorde szerint nem tőlük származik, ezért semmi joguk sincs más tollával ékeskedni. Az új-zélandi énekesnő azt állítja, hogy Kanye West és Kid Sudi tőle lopta a lebegő színpad ötletét, amit Lorde már a 2017-es Melodrama Tour elnevezésű turnéja állomásain, illetve a tavalyi Coachella Fesztiválon is bemutatott. Lorde az Instagramon több fotóval is alátámasztotta az állításait.

„Büszke vagyok a munkámra és nagyon hízelgő, ha más művészek inspirálónak tartják és maguk is kipróbálják az ötleteimet. De ne lopj – sem nőktől, sem másoktól – sem 2018-ban, sem máskor!”- írta az egyik bejegyzése alá Lorde.

Az énekesnő kirohanását a rajongói egy része minden bizonnyal megdöbbenéssel fogadta, hiszen Lorde korábban elismerően emlegette Kanye Westet, sőt a Yellow Flicker Beat című dala (ami Az éhezők viadala című film egyik betétdala volt) remixváltozatában együtt is dolgoztak 2014-ben. Lorde szintén feldolgozta Kanye West  Love Lockdown és Runaway című dalait, amelyeket elő is adott a rapper szülővárosában, Chicagóban.

Ráadásul a sajtó szerint Kanye West már 2016-ban is lebegő színpadon lépett fel a Saint Pablo Tour nevű turnéján, de ezt a színpadi megoldást már alkalmazta a Rolling Stones és Taylor Swift is. Most akkor kinek van igaza?

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8114376069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása