Fülesbagoly

Chris Cornell emlékére zenél a Metallica

2018. november 16. - tothjutka

A Soundgarden másfél éve elhunyt énekese, Chris Cornell tiszteletére jótékonysági koncertet rendeznek januárban. Az eseményen a Metallica és a Foo Fighters is fellép, a bevételt pedig orvosi kutatásokra fordítja egy alapítvány.

chris_cornelljb621.jpg

Nagyszabású emlékkoncertet rendeznek január 16-án a Los Angeles-i Forumban Chris Cornell tiszteletére, aki 2017 májusában halt meg.  Az „I Am the Highway: A Tribute to Chris Cornell" című esten a Soundgarden tagjain kívül fellép a Metallica, a Foo Fighters, valamint Ryan Adams és Cornell korábbi zenekarai, a Temple of the Dog és az Audioslave tagjai. Az est házigazdája Jimmy Kimmel televíziós műsorvezető lesz.

-„Megtiszteltetés, hogy ezek a csodás művészek és barátok összefognak, hogy megmutassák a Chris és zenéje iránt érzett szeretetüket és tiszteletüket, amivel nyomot hagyott maga után a világban. Boldogok vagyunk, hogy ezt az estét megoszthatjuk a rajongóival is”- írta közleményében Vicky Cornell, a zenész özvegye.

A koncert bevételét az Epidermolysis Bullosa Medical Research Foundation nevű alapítvány kapja, amely az úgynevezett „pillangó-gyerekek” gyógyításának lehetőségeit kutatja. Az örökletes betegséget azért is nevezik így, mert a betegek bőre olyan sérülékeny, mint a pillangó szárnya, ezért a legkisebb traumára is felhólyagosodik, kisebesedik. A csecsemőkorban jelentkező tünetek a legrosszabbak, és egyéves kor előtt a halálozási arány 87 %-os. Ha pedig egy ilyen kicsi eléri a gyermekkort, akkor nagy valószínűséggel laphámrák alakul ki nála.

A közlemény szerint az emlékkoncertet Chris Cornell családja és közeli barátai szervezik, az anyagi hátteret pedig a Chris and Vicky Cornell Alapítvány biztosítja.

Az online jegyek vásárlói a belépők mellé ajándékba kapják a Chris Cornell című retrospektív lemezt, melyen a zenész pályafutását idézik meg a dalai segítségével. Az album pénteken jelent meg.  

Chris Cornell 2017-ben, 52 éves korában hunyt el, és önkezével vetett véget az életének. Szülővárosában, Seattle-ben a Popkultúra Múzeumban avatták fel augusztus végén az életnagyságú szobrát. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3814376463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása