Fülesbagoly

Evakuálták Lady Gagát, erre ő jótékonykodott

2018. november 14. - tothjutka

A pusztító kaliforniai erdőtüzek miatt evakuálták Lady Gagát is. Ha már így alakult, az énekesnő meglátogatta a sorstársait az átmeneti szálláson, egy közeli középiskolában, ahová nem üres kézzel érkezett.  

lady_gaga.jpg

A napok óta tomboló kaliforniai erdőtűz egyelőre feltartóztathatatlannak tűnik, bár a hatóságok mindent megtesznek a lángok megfékezésére. A legutóbbi adatok szerint eddig már több mint negyven halálos áldozata van a természeti katasztrófának és 300-nál is több embert eltűntként tartanak nyilván. Egy település, Paradise gyakorlatilag teljesen leégett és lakhatatlanná vált. Sokan azonban nem akarják hátrahagyni az ingatlanjukat, ezért menekülés helyett kivárják, amíg a távozásra szólítják fel őket. A hatóságok folyamatosan járják az államot, kitelepítik és átmeneti szállásokra viszik azokat, akik veszélyben vannak.

A lángok a hírességek otthonait sem kímélték. Az enyészeté lett például Gerald Butler színész, valamint Miley Cyrus énekesnő és Robin Thicke zenész háza is, de menekülni kényszerült Will Smith és családja is.

Lady Gagának is el kellett hagynia az otthonát, mert a lángok már nagyon közel voltak a házához. Az énekesnő az evakuálás napjának reggelén a látványról készült videót posztolta a közösségi médiában:

Az énekesnő meglátogatta a sorstársait, akiket átmenetileg egy közeli középiskolában, a Pacific Palisades High Schoolban szállásolt el a Vöröskereszt.  Lady Gaga – aki gyakran jótékonykodik – most sem üres kézzel érkezett: pizzát, kávét és jókívánságokat tartalmazó képeslapokat is magával vitt, amit szétosztottak az evakuált emberek között. Az énekesnő felbukkanása éppen a Kedvesség Világnapjára esett, amiről azt mondta, hogy ez a kedvenc napja az évben. A beszámolók szerint miután szétosztotta az ajándékokat, Lady Gaga rövid beszédet mondott azoknak, akiket hozzá hasonlóan kitelepítettek, majd egy 98 éves idős asszonynak énekelt is az átmeneti szálláson.

-Tudom, hogy most nem könnyű, és azt is tudom, milyen fájdalmat és sokkot éreztek, és ez az egész most talán nagyon szürreálisnak is tűnik. Hasonlóan érzek én is, és nem tudom pontosa, mikor és hogyan fog ez az érzés nálam úgy igazán beütni. Imádkozni fogok értetek és gondolok rátok. Bár nem ismerjük egymást személyesen, mindnyájatokat szeretlek. Ez most egy vészhelyzet, de nem vagytok egyedül. Itt vagyunk egymásnak”-fogalmazott beszédében az énekesnő, aki külön felhívta a figyelmet arra, hogy ebben a stresszhelyzetben milyen fontos a mentális egészség megőrzése, ezért arra biztatta a kitelepített embereket, hogy kérjenek segítséget a Vöröskereszt szakembereitől, ha úgy érzik, szükségük van támogatásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4414371965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pocokgeci 2018.11.15. 10:59:57

na akkor most beindulnak a fosztogatások rendesen...
süti beállítások módosítása