Fülesbagoly

George Michael emlékkoncert lesz jövőre

2018. november 03. - tothjutka

A két éve elhunyt dalszerző- előadóművész egykori kollégái és zenészbarátai tervbe vették, hogy emlékkoncertet rendeznek jövőre George Michael születésnapján, hogy így róják le a tiszteletüket.

geoerge_m.jpg

George Michael családja engedélyt adott arra, hogy a művészbarátok 2019. június 25-én nagyszabású, nyilvános koncerttel emlékezzenek a világsztárra, aki 2016. karácsonyán hunyt el. Egy meg nem nevezett bennfentes a Daily Mirror című brit lapnak elmondta: - „George családja velünk van és nagyon támogatóak. Fontos volt, hogy megkapjuk a jóváhagyásukat. Csodálatos, hogy a születésnapján ünnepelhetjük meg George csodálatos zenéjét és életét”.  

A George Michael Band egykori vokalistája, Shirley Lewis elmondta, hogy eredetileg egy zárt, szűk körű megemlékezésre gondoltak, de most, hogy a művész családja jóváhagyását adta egy nyilvános eseményre, egy nagyszabású koncertet terveznek vendégművészekkel. – „Eredetileg csak mi, vagyis George kísérőzenekarának tagjai és háttérénekesei szerettünk volna egy privát összejövetelt szervezni, ahol megemlékeztünk volna a barátunkról, aki mindnyájunknak nagyon hiányzik. George sokat jelentett számunkra, és a tragikus halálhíre óta mi sem találkoztunk. A zenekar tagjaival olyanok vagyunk, mint egy család, és azért akartunk összejönni, hogy együtt emlékezzünk arra a családtagunkra, akit szerettünk, és aki minket is szeretett. Most, hogy nyilvános lesz az esemény, vendégeket is hívunk. A szervezők a következő hónapokban véglegesítik a fellépők listáját, ezért addig nem nyilatkozunk róla”.

A lap úgy tudja, hogy az emlékkoncerten biztosan részt vesz a Wham! másik alapítótagja és egyben George Michael gyerekkori barátja, Andrew Ridgeley, egykori háttérénekesnőjük, Shirlie Holliman és férje, Martin Kemp, a Spandau Ballet egykori tagja, valamint Geri Halliwell, a Spice Girls egykori tagja, aki szoros barátságot ápolt George Michaellel.

George Michael 2016. karácsonyának első napján hunyt el, 53 éves korában. A végleges halottkémi jelentés szerint természetes okból, szívbetegség következtében hunyt el, amihez egyéb vesefunkciózavarok is társultak. Családja többször próbált lépéseket tenni egy hivatalos emlékkoncert szervezése érdekében, de törekvéseik mostanáig nem vezettek eredményre.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr614340485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása