Fülesbagoly

Bemutat az Akváriumban a bezöldült FISH!

2018. november 02. - Bagolyhír

Őszi turnéja közben egy környezetvédelmi reklámfilm-pályázatot népszerűsít a FISH!. Az éppen turnézó hardpop zenekar tagjai az italos kartondobozok szelektív gyűjtésének ügyét támogatják. A győztes reklámokat tévében is bemutatják, de akár drónt is lehet nyerni.

fish_2.jpg

„ZöldenJobb.mp4” címmel kreatív reklámfilm pályázatot indított az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ), az Innovációs és Technológiai Minisztérium  támogatásával. A pályázat célja, hogy felhívja a Z-generáció, vagyis a 13-19 évesek figyelmét a fenntarthatóságra, azon belül is a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás fontosságára. Sajnálatos módon a felmérések szerint még mindig kevés tizenéves tudja, hogy a tejes- és gyümölcsleves dobozok újrahasznosíthatóak, pedig az italos kartondobozok csomagolásának 75 százaléka olyan jó minőségű papír, amelyből akár 6-8 alkalommal is újrapapír-termék készíthető. Magyarországon 10-ből még mindig csak 2 italos kartondoboz jut el a szelektív hulladékgyűjtőkbe, ezzel szemben - ha odafigyelnénk rá-, évente megközelítőleg 38.000 fát menthetnénk meg a kivágástól, pusztán ennek a hulladéktípusnak a szelektív gyűjtésével.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés pályázatán az általános és középiskolás fiatalok egy rövid, maximum 1 perces, kreatív reklámfilm beküldésével indulhatnak, amelyben a fenntarthatóságra és a szelektív hulladékgyűjtésre hívják fel társaik figyelmét. A pályázók a filmet bármilyen technikai eszközzel, akár mobiltelefonnal is elkészíthetik. Jelentkezni november 12-ig lehet. A nyertes és a közönségdíjas egy profi stáb segítségével újraforgathatja reklámfilmjét, amit országos és regionális tévécsatornákon is lehet majd látni. Emellett a pályázat első három helyezettje értékes filmes és fotós eszközöket kap. Közönségdíjban pedig az a pályamű részesül, amelyik a legtöbb „like”-ot kapja az IKSZ hivatalos Facebook oldalán. Mindemellett Fenntarthatóság Díjat és egy drónt kap az az alkotó csapat, amelyiknek filmje a legjobban mutatja be a fenntarthatóság témakörét. A pályázatról és a nyereményekről bővebben itt lehet tájékozódni. 

„ZöldenJobb.mp4” pályázatot és a zöld ügyet a FISH! is támogatja. A zenekar tagjai, Binges Zsolt basszusgitáros és Hámori Dávid dobos egy rövid videóban biztatja pályázásra a 13-19 éves fiatalokat.

A FISH! szeptember közepe óta az őszi turnéjával járja az országot. A folytatásban még november 10-én a szombathelyi Cinema Music Clubban, november 17-én a tatabányai Roxxy színpadán, november 24-én a kapuvári Shopstopban, december 1-jén a szarvasi Zebrában, december 7-én pedig a soproni Búgócsigában adnak koncertet. A legnagyobb buli azonban minden bizonnyal november 23-án lesz a budapesti Akvárium Klubban, ahol a Nagyhallban mutatja be a banda a Felemás című albuma első felét. Idén ez lesz az utolsó, önálló FISH!-koncert a fővárosban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1314340267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása