Fülesbagoly

Megölte egy amerikai bulldog Boggie kiskutyáját

2018. október 29. - Bagolyhír

Elég brutál történetről számolt be Csemer Boglárka, azaz Boggie a Facebook oldalán. Pár napja kirándulni volt a barátaival a Zagyva forrásnál, ahol megtámadta őt és kutyáját egy amerikai bulldog. Boggie kedvence sajnos nem élte túl a napot.

boggie_palko.jpg

A Dal egykori győztese október 21-én Salgótarjánban lépett fel, majd a koncert után kirándulni mentek a Zagyva forráshoz. Már visszafele tartottak, amikor Boggie-ra és Palkó nevű kutyájára rátámadt a megvadult eb. Az énekesnőt megharapta, a kis kedvencet pedig halálra marcangolta. Boggie érthető módon most is a sokk hatása alatt áll. Boggie a szörnyű eset után egy kampányba kezdett a felelős állattartás mellett. A Facebook-oldalán részletesen ír a történtekről, itt tudjátok elolvasni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7214331423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pierr Kardán 2018.10.30. 08:07:15

Sajnálom a kis blökit, nekünk is van egy macskapótlónk :-)

Amúgy ki az az M, aki kampányba kezdett a felelős állattartás mellett?!?!

midnightcoder2 2018.10.30. 08:45:31

Mondjuk szerintem aki társállatot akar, az kb. olyasmi jellegű kutyát vesz mint amit széttéptek. Aki pedig fegyvertartási engedély nélkül hordható, személy vagy területvédelemre szolgáló biológiai harcirobotot, az pedig olyat amit az a polgár, akinek a kutyája széttépte a fenti állatkát. Az ilyen kutya annyival rosszabb mint egy fegyver, mert Pl. a fenti polgár aligha vette volna elő a szekrényből a stukkert hogy lelője a csaj kutyáját - nem mellesleg, ha nincs ott a gazda és az együttes többi tagja, akkor a kutya jó eséllyel a nőt is megöli.

midnightcoder2 2018.10.30. 08:51:55

Mellesleg gyanítom, hogy ha a polgár áramot vezet a kerítésébe és az agyoncsapja a kerítésen átmászó betörőt, akkor súlyosabb büntetést kap, mint ha ugyanazt a területet kutyával védi, és a kutya átmászva a kerítés alatt széttépi a járdán sétáló kisgyereket...

Bafana 2018.10.30. 10:05:28

Sanjálom a kutyát.
De gondolom úgy kezdte a példamutatást a felelős állattartás mellett, hogy a kutyáját ivartalanította, bemutatva ezzel a pozitív példát. Ez a része is érdekelne, ennélkül hiteltelen ez a "példamutatás".

murray 2018.10.30. 10:19:18

csóri kiskutya. ilyen bármikor bárkivel megtörténhet. én ha gyerekkel sétálni megyek egy rugós kést mindig viszek magammal.
múltkor majdnem megtámadott egy puli a határban úgy hívta vissza az ember. nem sok kellett a balhéhoz.

Máttyáskirály 2018.10.30. 10:59:58

Szegény kis blöki....
A bulldog gazdája nem volt ott ? ..... vagy ahogy az általában lenni szokott képtelen volt közbe avatkozni, visszahivni ?

Zacskóstej 2018.10.30. 11:27:47

"Mondjuk szerintem aki társállatot akar, az kb. olyasmi jellegű kutyát vesz mint amit széttéptek. Aki pedig fegyvertartási engedély nélkül hordható, személy vagy területvédelemre szolgáló biológiai harcirobotot"

Tehát aki 2-3 kiló feletti kutyát tart és nem egy ilyen mókust az harci robotnak tartja...értem...:D:D

Máttyáskirály 2018.10.30. 11:27:50

.... bocs, késöbb láttam a linket, olvastam. Sztem mindenképpen pereskedni kell, 8 napon túl gyógyulóval jó esélyeid vannak. Nem a kártérités miatt, azt felajánlhatod kutyamenhelynek, hanem mert emberünk nem alkalmas ilyen kaliberü kutyâk tartására.

Gecc0 2018.10.30. 13:00:20

"Mondjuk szerintem aki társállatot akar, az kb. olyasmi jellegű kutyát vesz mint amit széttéptek. Aki pedig fegyvertartási engedély nélkül hordható, személy vagy területvédelemre szolgáló biológiai harcirobotot, az pedig olyat amit az a polgár, akinek a kutyája széttépte a fenti állatkát. Az ilyen kutya annyival rosszabb mint egy fegyver, mert Pl. a fenti polgár aligha vette volna elő a szekrényből a stukkert hogy lelője a csaj kutyáját - nem mellesleg, ha nincs ott a gazda és az együttes többi tagja, akkor a kutya jó eséllyel a nőt is megöli."

Ekkora marhaságot, már megbocsáss.Sajnálom a kiskutyát és a gazdáját is. De amit leírtál az egy baromság. Minden kutya, ami nehezebb egy tengermalacnál az biológiai harcirobot? Érdekes módon nekem és a családom több tagjának is "harci kutyái-biológiai harci robotjai" vannak (amstaff több is , rottweiler) soha egyik sem bántott senkit, de még csak más kutyákat sem. Itt nem az állatot kell ilyen szinten elítélni, hanem azt aki nem képes úgy nevelni és tartani a kutyáját, ahogy azt kellene. Én úgy gondolom, hogy az ilyen esetek egyáltalán nem a kutyák hibái, hanem azoké a felelőtlen ostoba embereké, akik nem fordítanak kellő figyelmet a társaikra, mert ők is csak azt látják hogy amíg te kabátba öltöztetett mókust sétáltatsz ő egy robosztus tekintély parancsoló "harci kutyát".

Ambiorix 2018.10.30. 15:20:49

@Gecc0:
Riszpekt, bro.
Jelenleg mi is 3 közép-ázsiai juhászt tartunk itt a panelban, de azok olyan udvariasak, hogy előre köszönnek a csivaváknak, a múltkor meg erőnek erejével átkísértek egy vak yorkit a zebrán. :)

midnightcoder2 2018.10.30. 17:13:59

@Zacskóstej: Ja. A postban leírt eset is nyilván a véletlen műve, ezeket a kutyusokat a gizda csak azért tartotta, mert egyedül érezte magát, gyerek, asszony nincs, hát kellett valami családtag. Véletlenül sem azért, mert területvédelemre kellettek, vagy csak hogy megmutassa a szomszédnak meg aki arra jár, hogy milyen fasza kemény gyerek ő hogy ilyen vadállat kutyái vannak.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.30. 17:32:20

@Gecc0: megelőztél. A miénk vasággyal együtt sincs hat klió, fél a saját fajtájától, viszont van egy nagy halom "harci kutya" haverja... baromság ez az általánosítás.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.30. 17:34:40

@midnightcoder2: bármi lehet. Van barom, aki fegyver helyett tartja és még nem is ért hozzájuk, más meg valamennyire ért a kutyákhoz, úgy tartja és neveli őket és teljesen barátságos jószágok válnak a harci ebekből... a kedvencem az olyan, hogy vicsorítva jön oda és összenyalogat örömében, hogy újra találkozunk. :D

Kelly és a szexi dög 2018.10.30. 21:40:09

Legközelebb majd vesz egy rendes kutyát...vagy egy könnygázsprayt...
süti beállítások módosítása