Fülesbagoly

Neneh Cherry februárban Budapesten koncertezik

2018. október 17. - tothjutka

Végre eljut Budapestre Neneh Cherry, aki február 25-én az A38 Hajón mutatja be Broken Politics című új albumát. Az egykori hip-hop énekesnő, aki a kilencvenes évekbeli Music Television egyik legnagyobb sztárja volt, először lép fel Budapesten.
neneh.jpg

Az egykori, még zenét sugárzó, trendteremtő Music Television egyik legnagyobb sztárja Neneh Cherry énekesnő volt, akinek a slágereit, például az 1989-es Raw Like Sushi című lemezén szereplő Buffalo Stance és a Manchild című dalokat vagy a Youssou N’Dourral közös 7 Seconds című 1994-es szerzeményt naponta többször adta a nemzetközi zenecsatorna és a rádiók is. 

Az egykori hip-hop csaj később azt nyilatkozta, hogy gyűlölte azt az "erős nő" imázst, amit a média aggatott rá az első lemeze után. Ez volt az oka, hogy a második albuma, a Homebrew már sokkal kevesebb hip-hopot tartalmazott, és Neneh Cherry zenéje elmozdult egy jóval érettebb irányba, amit a dzsessz, a soul és a funk inspirált. A svéd-brit énekesnő az elmúlt harminc évben fantasztikus életművet épített, és Grammy-jelölt, ikonikus előadóvá vált. Ötödik szólólemeze, a Broken Politics október 19-én jelenik meg Four Tet produceri közreműködésével. Az új lemez anyagát 2019.február 25-én Budapesten, az A38 Hajón mutatja be Neneh Cherry.

Az új lemezről augusztus elején hozta nyilvánosságra a Kong című dal videóklipjét, amelyben Four Tet mellett a Massive Attack tagja, 3D közreműködött producerként. A dal aktuálpolitikai kérdéseket érint, például a kolonializációt és a menekültválság kérdését. Neneh Cherry a 2014-es Blank Project óta először mutatott be szólóprodukciót.  

Az új lemez címe Broken Politics, amelynek születéséről Neneh Cherry a Rolling Stone zenei magazinnak elmondta: - „Visszafogottan, szégyellősen szoktam olyan nagy témákhoz nyúlni, amelyekre nincs megoldásom – de tulajdonképpen ki a fenének vannak megoldásai? A dalaimat mindig személyes nézőpontból írom, és manapság amúgy is minden arról szól, hogy találjuk meg a saját hangunkat. Az emberek úgy érzik, hogy senki sem hallgatja meg, senki sem érti meg őket, emiatt kiábrándulttá válnak. Mi a frászt tehetnék vajon én? De talán a politika otthonról indul, a hálószobából – ez is egyfajta aktivizmus és felelősségvállalás. Az új lemez ilyen témákat dolgoz fel: amikor az ember összetörtnek, csalódottnak és szomorúnak érzi magát, de megvan még a kitartása, az állhatatossága. Azért harcolok, hogy a gondolat és a lélek szabadsága ne tűnjön el”.

Az új lemezen szereplő Shot Gun Shack című dal a fegyverekről és a veszélyről szól. -„ A fegyverkultuszról szól, a háborús zónákról és azokról a tragédiákról, amiket a fegyverek okoznak. Ez egy utcai kultúra. A fegyverek erőteljesek. Veszélyesek, de erőteljesek is.”

Neneh Cherry: Broken Politics lemezének tracklistája:

1. “Fallen Leaves”
2. “Kong”
3. “Poem Daddy”
4. “Synchronised Devotion”
5. “Deep Vein Thrombosis”
6. “Faster Than The Truth”
7. “Natural Skin Deep”
8. “Shot Gun Shack”
9. “Black Monday”
10. “Cheap Breakfast Special”
11. “Slow Release”
12. “Soldier”
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1314307085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása