Fülesbagoly

Jövőre újra turnézik Amy Winehouse

2018. október 12. - tothjutka

Nyolc évvel a halála után 2019-ben ismét turnéra indul Amy Winehouse, mégpedig a technológia segítségével. Az énekesnő hologramként lesz jelen a színpadon, miközben élőben kíséri őt a zenekar.

amy.jpg

A legmodernebb technológiai megoldások segítségével jövőre újra koncerten találkozhatnak a rajongói a 2011-ben elhunyt Amy Winehouse-szal. A BASE Hologram nevű cég közleménye szerint a jelenleg elérhető legkoszerűbb technikai megoldásokkal, hologram formájában varázsolják a színpadra az utánozhatatlan tehetségű brit énekesnőt, akit élőben kísérnek majd a zenészek és vokalisták nagyon látványos díszletben. A közlemény szerint a világkörüli turné 2019. végén kezdődik majd. A cég megkapta a támogatást Amy Winehouse családjától és a The Amy Winehouse Foundation nevű szervezettől, amely az elhunyt előadóművész hagyatékát gondozza.

„Valóra válik az álmunk. Nem is tudom szavakba önteni, milyen sokat jelent számunkra, hogy újra láthatjuk őt fellépni. A lányunk zenéje több millió ember szívét érintette meg, ezért nagyra értékeljük, hogy az öröksége ilyen innovatív és előremutató módon marad fenn”- írta közleményében az énekesnő édesapja, Mitch Winehouse.

„Amy egy erőmű volt a szó minden értelmében. A saját szabályai szerint játszott, utat tört magának és másoknak a saját zenei stílusával. Ez az oka annak, hogy ő a tökéletes választás arra, hogy egy ilyen úttörő vállalkozás főszereplője legyen”- mondta Brian Becker, a BASE Entertainment és BASE Hologram alapítója.

Az énekesnő édesapja hozzátette, hogy ezt a rendkívüli lehetőséget arra fogják használni, hogy folytassák a The Amy Winehouse Foundation karitatív szervezet adománygyűjtő és felvilágosító kampányát a világkörüli turné alatt is. A pontos részleteket és a hologram-koncertek helyszíneit, dátumait később fogják nyilvánosságra hozni.

Közben november 2-án bemutatják a legújabb dokumentumfilmet Amy Winehouse-ról, amely a Back to Black címet kapta. A filmet ugyanaz az Asif Kapadia rendezte, aki 2015-ben Oscar-díjat kapott az Amy című dokumentumfilmjéért, amely szintén az énekesnőről szólt. Míg az első film elsősorban a magánéletére koncentrált, addig az új alkotás – mint a címe is utal rá – az énekesnő utolsó stúdióalbuma, a Back to Black munkálataiba enged bepillantást, vagyis sokkal inkább a zenéről fog szólni. Soha nem látott felvételeket mutat majd be a dokumentumfilm, és interjúk is készültek Amy alkotótársaival, például Mark Ronsonnal.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6414297689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása