Fülesbagoly

Carrie Underwood is fellép a zaklatások ellen

2018. október 07. - tothjutka

A Disney Channel elindította a „Válaszd a kedvességet” kampányt, amely az „Október - A zaklatás-megelőzési nemzeti hónap” nevű nemzeti program része. Carrie Underwood énekesnő is fellép a zaklatások ellen.

carrie1.jpg

Októberben az Amerikai Egyesült Államokban ismét meghirdették a - A zaklatás-megelőzési nemzeti hónap”nevű akciót, amely 2006-ban indult először. A zaklatás (bullying) annyira elharapódzott, hogy állami szinten kell lépéseket tenni ellene. A kampány része a felvilágosítás, amit az iskolai oktatásba is beemeltek. A kampány ideje alatt iskolai és közösségi rendezvényeket szerveznek, hogy megelőzzék a gyakran tragikus végű zaklatásokat, és párbeszédet kezdeményezzenek a pedagógusok, a szülők, a bűnmegelőzésben dolgozók és maguk a gyerekek között. A médiában kiemelt témaként kezelik a zaklatást, hirdetések, cikkek, interjúk formájában igyekeznek eljuttatni az információt az érintettekhez, illetve a Disney népszerű sorozataiban is előkerül. 

A nemzeti kampányhoz a Disney Channel, a Disney XD és a Radio Disney is csatlakozott, amelyek célcsoportja a leginkább érintett korcsoport, vagyis a gyerekek és a kiskamaszok.  A „Choose Kindness” (Válaszd a kedvességet) elnevezésű akció az agresszió ellen lép fel, a szeretet, az elfogadás és a kedvesség fontosságát hangsúlyozza. A Disney/ABC tévésorozatainak húsz fiatal sztárja igyekszik eljuttatni az üzenetet a gyerekekhez hagyományos és közösségi médiacsatornákon keresztül. http://www.abcbeinspired.com/ choosekindness/

A kampányhoz Carrie Underwood énekesnő is csatlakozott, akinek videóüzenetét a Radio Disney tette közzé az Instagramon.

Az énekesnő egyenesen a kamerába nézve elmondta: „Itt az idő, hogy megállítsuk a gyűlöletet és terjesszük a szeretetet. Gyönyörű vagy. Okos vagy. Szuper vagy és senki miatt nem kell megváltoznod. Van hangod és van erőd. Ha összefogunk, együtt még erősebbek vagyunk. A te döntésed, hogy mit választasz. Válaszd az elfogadást! Légy erős! Légy bátor! Légy jó fej! Légy vakmerő! Légy kedves! Válaszd a kedvességet!”

Carrie Underwood legutóbbi dala, a Love Wins (A szeretet győz) szintén hasonló üzenetet fogalmaz meg: - „Ez a dal reményteli. Arról szól, hogy nem számít, ki vagy és hogyan gondolkodsz, mindannyian emberek vagyunk és megérdemeljük a szeretetet. Mindannyian megérdemeljük a tiszteletet, és meg kell próbálnunk, hogy ezt mások felé is kifejezzük”.

Carrie Underwood 2005-ben megnyerte az American Idol című televíziós tehetségkutató negyedik évadának döntőjét, amely nemcsak az USÁ-ban, hanem világszerte ismertté tette. Debütáló dala, az Inside Your Heaven volt a könnyűzene történetében az első country szerzemény, amely a Billboard Top 100 slágerlista élére tudott kerülni. Some Hearts című bemutatkozó albuma minden idők legtöbb példányban eladott lemeze lett a nő szóló country előadók mezőnyében, emellett az elmúlt 15 év legsikeresebb country albuma címmel is büszkélkedhet. Carrie Underwood három Grammy-díjat nyert ezért a korongért. Pályafutása során eddig 14 jelölést kapott és hét alkalommal el is nyerte a díjat.  A country, contry-pop és country-rock stílusokban éneklő előadóművész jelenleg a második gyermekével várandós.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9214286519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása