Fülesbagoly

Igazi Legenda lesz a The Voice új mentora

2018. szeptember 16. - tothjutka

Szó szerint egy igazi legenda, John Legend lesz az amerikai The Voice tehetségkutató tévéműsor új évadának új mentora. A sokoldalú dalszerző-előadó- producer-színész az egyike annak a 15 embernek a világon, akik büszkélkedhetnek Oscar-, Emmy-, Tony- és Grammy-díjjal is.

johnlegend-hero-633205670.jpg

Mentorként csatlakozik az amerikai The Voice tehetségkutató műsor csapatához John Legend, így ő lesz az új művész, aki Kelly Clarkson popénekesnő, Adam Levine, a Maroon5 frontembere és Blake Shelton countryzenész társaságában hazaküldheti vagy továbbjuttathatja és segítheti az énekesnek készülő fiatalokat.

John Legend személyében igazi nagyágyút - és nemcsak a neve miatt - egy valódi legendát szerzett meg magának az NBC tévécsatorna a The Voice zsűrijébe. A művész ugyanis az egyike annak a 15 embernek a világon, akik az úgynevezett (szimbolikusan létező) EGOT klub tagjai. A mozaikszó az Emmy-, Grammy-, Oscar- és Tony-díjak kezdőbetűire utal, vagyis ez a 15 művész – köztük Audrey Hepburn és Whoopi Goldberg színésznők, Marvin Hamlish és Andrew Lloyd Webber zeneszerzők vagy John Gielgud színész – nyerte el a lehető legrangosabb művészeti díjak közül valamennyit, amelyeket filmes, színházi és lemezipari teljesítményért ítélnek oda. Mindemellett ő a legfiatalabb EGOT-tag a maga 39 évével, és az első afro-amerikai férfi is ebben az illusztris társaságban. John Legendnek ráadásul mindezeken túl Golden Globe-díja, több aranylemeze, rengeteg toplistás slágere és számtalan más zenei és filmes elismerése is van, de még a Legstílusosabb Férfi díját is ő kapta idén.
John Legend pár napja vehette át az Emmy-díjat az NBC csatorna „Jesus Christ Superstar Live in Concert” című produkciójában végzett produceri munkájáért, és ezzel belépett az EGOT klub tagjai közé. (Nem mellesleg ugyanebben a produkcióban nyújtott teljesítményéért főszereplőként is jelölték Emmy-díjra).
Az Oscar-díjat 2015-ben nyerte el a Selma című filmhez Commonnal közösen írt, Glory című szerzeménnyel a Legjobb eredeti betétdal kategóriában.

A Tony-díjat tavaly kapta meg August Wilson Jitney című színdarabjának Broadway-előadásáért, amelyben szintén producerként vett részt. Emellett eddig 10 Grammy-díjat kapott zenészként, az elsőt 2006-ban a Legjobb új előadó kategóriában a Get Lifted című albumért, amely a legjobb R’n’B lemez díját is besöpörte. Eddig öt stúdiólemeze jelent meg, amelyek közül három a Billboard lemezeladási listán az első öt közé került és aranylemez lett.
John Legend filmproducerként is dolgozik, egyebek mellett a Ryan Gosling és Emma Stone főszereplésével készült La La Land (Kaliforniai álom) című kasszasikerben is tevékenykedett, és a hat Oscar-díjjal jutalmazott alkotásban fel is tűnt. Színészként egyébként több tévésorozatban és mozifilmben is közreműködött.

Az NBC vezetése éppen a sokoldalúsága, tehetsége és szerteágazó szórakoztatóipari tapasztalata miatt választotta a The Voice 16. évadának egyik mentorává.
- Boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a The Voice mentoraihoz. Voltam már vendég és mentortárs is a műsorban több alkalommal, és nagyon izgatott vagyok, hogy tehetséges énekeseket fedezhetek fel, akiket hozzásegíthetek ahhoz, hogy élni tudjanak az adottságaikkal. Remélem, a világ felkészült a #TeamJL-re” (a John Legend Csapatra – a szerk.)!- nyilatkozta a művész.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6414243147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása