Fülesbagoly

Üres-tele vízió: új lemez jön ki ma a Marthy Dharmától

2018. szeptember 15. - tothjutka

Napokon belül új, angol nyelvű lemezzel jelentkezik a „közszolgálati zen punk” stílusban zenélő Marthy Dharma. A Firkin korábbi frontembere, Marthy Barna dalszerző-énekes a saját zenekarával először egy magyar nyelvű szerzeményt mutat be, amelynek címe Üres-tele vízió.

marthy_dharma_photo.jpg

A Marthy Dharma zenekar két éve létezik, alapítói a kelta punk zenét játszó, Fonogram-díjas Firkin egykori dalszerző-frontembere, Marthy Barna énekes-gitáros, valamint Bese Csaba basszusgitáros, aki egyebek mellett a  Colorstar és a Besh o droM tagjaként vált ismertté. Dobokon a kiváló dob- és ütős oktató Bordás Zoltán (Al Tabla Percussion Group, Half Note City), elektromos gitáron pedig Kovács Péter (Tarantino Connection, CACD ) játszik. A négy zenész múltja felöleli a jazzt, punkot, funky-t, világzenét, alternatív zenét, metalt, népzenét, de a Marthy Dharma maga által kreált műfaja az úgynevezett „közszolgálati zen punk”. A meghatározás azt a sokoldalúságot, frissességet, ugyanakkor dinamizmust és hallgathatóságot hivatott visszaadni, amit a zenekar zenei és szövegi világa képvisel. Hallgatható, széles körben befogadható számokat játszanak, ahol az egyszerűség nem megy a minőség rovására, a szövegeket a meditatív játékosság jellemzi életről, halálról, szerelemről és munkaerőpiacról angolul és magyarul egyaránt. Hosszú távú céljaik közé tartozik mind a magyar, mind a nemzetközi piacon való megfellebbezhetetlen jelenlét.

A Marthy Dharma nem tétlenkedett az elmúlt évben.  Teljes koncertnyi repertoárt dolgoztak ki saját számokból, melyek zöme angol nyelvű.

Ugyanakkor magyar nyelvű számaik is vannak, mint például az áprilisban megjelent single, az Állásinterjú.

Közben felvettek egy teljes albumnyi anyagot Bécsben a Red P Music gondozásában, és az angol nyelvű album hivatalos megjelenése szeptember 15-re várható Timespace Rendez Vous címmel. A lemez előfutáraként jelent meg egy magyar nyelvű single, amelynek Üres-tele vízió a címe, és már elérhető a főbb netes platformokon (Tidal, Amazon, Itunes, Spotify, stb.)

A Marthy Dharma fülbemászó, közönségbarát számokat játszik, dallamvilága nem elvont, a szövegben tetten érhető Marthy Barna bensőséges kapcsolata a zennel. Ezért is nevezik zenéjüket közszolgálati zen punknak, vagy zen and rollnak, netán dharma rocknak - ahogy tetszik. Dalaikkal egyszerre szeretnének szórakoztatni és mélyebb tudati bugyrokat is megérinteni. Csinált már ilyet a Beatles-től a Pink Floydon, U2-n át sok banda,ezért  ők jelentik a fő inspirációt. A Marthy Dharma eltökélt szándéka, hogy a közeljövőben minél tágabb közönséggel ismertessék meg a zenéjüket. A zenekar tavaly és idén számos klubkoncertet adott, valamint koncertezett a debreceni Campus Fesztiválon, a Büki Gyógy-bor Napokon és az alsóörsi Everness Fesztiválon is. Zenéjük mindenhol pozitív fogadtatásra talált, és a szervezők jelezték, hogy szándékaik szerint újra meghívnák őket fellépni. A napokon belül várható új lemezen kívül karácsonyig meglepetésekkel és zenei csemegékkel készül a Marthy Dharma.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3414241457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása