Fülesbagoly

Rendőrségi tátikavideóban szerepel Sammy Hagar

2018. szeptember 14. - tothjutka

A Van Halen egykori frontembere, Sammy Hagar legnagyobb szólóslágere, a gyorshajtásról szóló I Can’t Drive 55 – és ő maga is – egy rendőrségi tátikavideóban bukkant fel.

sammy.jpg

Sammy Hagar 1984-ben jelentette meg az eddigi egyik legnagyobb szólóslágerét, amelynek I Can’t Drive 55 volt a címe. A dalhoz készült klipben a zenész összetűzésbe kerül a rendőrökkel és a törvénnyel, körözést adnak ki ellene és 10 ezer dolláros jutalmat ajánlanak fel annak, aki kézre keríti a notórius gyorshajtót.

A dal és maga a rocksztár nemrég egy rendőrségi tátikavideóban bukkant fel. Az amerikai rendőrőrsök és tűzoltóságok között ugyanis zajlik a Lip Sync Challenge, vagyis a „Tátika kihívás”. Ennek a lényege, hogy a rendőrök és tűzoltók ismert slágerekre tátikáznak, majd kihívják a kollégáikat, hogy ők is készítsenek videót. A cél, hogy pozitív képet alakítsanak ki a testületről, vagyis valójában egy ügyes PR-kampányról van szó, hiszen a szimpatikus, jó hangulatú, „emberarcú” videók már több milliós nézettségnél tartanak, és nagyon sokat osztogatják őket a közösségi médiában.

Az első tátikázós produkciót állítólag – bár ezt már nehéz pontosan visszakövetni - a texasi Bexar megyei seriff hivatalának egyik rendőre, Alexander Mena készítette, aki egy spanyol nyelvű slágert, a Kumbia Kings Fuiste Mala című dalát „adta elő” a szolgálati gépjárművében csak úgy, a maga szórakoztatására. Feltöltötte a videót a netre, majd meglepetésére válaszként más városok rendőreitől sorban érkeztek tátika-produkciók, amelyeken például a Backstreet Boys „I Want It That Way” vagy a Destiny’s Child „Independent Woman”című dalát vezették elő zsaruk meglehetősen jól. A kihívás egyre jobban terjedt, így az őrsök egyre komolyabb produkciókkal rukkoltak elő. A Virginia állambeli Norfolk rendőrei és tűzoltói például egyetlen snitt alatt, egy vágatlan videóban, összehangolt koreográfiával buliztak egy hatalmasat Marc Ronson és Bruno Mars világslágerére, az Uptown Funkra.

A Kaliforniai Autópálya Rendőrség (California Highway Patrol) tagjai az államról szóló dalokból készítettek egyveleget és azt adták elő. Ebben szerepelt például 2pac és Dr. Dre dala, a Californa Love, a Ramones slágere, a California Sun, a Mamas & The Papas örökzöldje, a Californa Dreamin’, a Blink-182 California című dala, a Beach Boys California Girls, az Eagles Hotel California című slágere, valamint Katy Perry és Snoop Dogg dala, a Calfornia Gurls is.

A kihívás kezdete óta azonban olyan mostanáig nem történt, mint amit a kaliforniai Fontana rendőreinek sikerült összehozniuk: ők ugyanis a dal eredeti előadóját is maguk mellé tudták állítani, és bevették a buliba. Így került Sammy Hagar, a Van Halen egykori frontembere ebbe a tátikavideóba:

A rendőrök humorral kezelték a „notórius gyorshajtó” sztárt, hiszen a videó úgy kezdődik, hogy egymásnak adják tovább a hírt: „Srácok, Sammy visszatért!” A videó alatt olvasható rövid ismertetőből pedig az is kiderül, hogy a Vörös Rocker azonnal igent mondott a rendőrök felkérésére, amikor megkeresték a tátikavideó ötletével.

A magunk részéről érdeklődve várjuk a további videókat és az újabb cameókat a rendőrökkel és tűzoltókkal szimpatizáló amerikai zenészektől!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8914239773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása