Fülesbagoly

9/11-es épületben forgatták a OneRepublic új klipjét

2018. szeptember 13. - tothjutka

Zömében fekete-fehér, elgondolkodtató videóklipet készített Connection című dalához a OneRepublic. A felvételeket New Yorkban, az új World Trade Center One lábánál álló Oculus nevű épületben készítették.

one-republic.jpg

A OneRepublic júniusban adta ki a Connection (Kapcsolat) című dalát, amelyhez a banda videóklipet forgatott Joe Pront rendező és Matthew Peacock koreográfus közreműködésével. A klipet rendhagyó és lenyűgöző helyen, a 2001. szeptember 11-i terrortámadás emlékére készült 9/11 Memorial területén, egészen pontosan az Oculus nevű épületben forgatták.

Santiago Calatrava spanyol sztárépítész tervei alapján készült a 111 méter hosszú, Oculusnak nevezett modern, fém-üveg épület, amely egy kiterjesztett szárnyú, hatalmas madárra emlékeztet. A 2016-ban átadott Oculus úgynevezett intermodális közlekedési csomópontként és bevásárlóközpontként működik. A helyszínválasztást a dalszöveg indokolta, amely a valóság és a digitális világ közötti konfliktusról és az elmagányosodásról szól, és arra ösztönöz, hogy az ember próbálja megtalálni az egyensúlyt, igyekezzen visszatalálni a valódi emberi kapcsolatokhoz, a barátaihoz  és önmagához.

A fekete-fehér klip elején Ryan Tedder énekes kávét iszogat, miközben az üvegablakon kitekint az alant suhanó forgalomra. A frontember ezután sétálni kezd az épületben, amely tele van öltönyös, kosztümös, rohanó emberekkel, akik fel sem pillantanak a tenyerükből, vagyis a láthatatlan okostelefonjaikból. A tömegben egyszer csak feltűnik egy fiatal nő, aki váratlanul táncolni kezd és megpróbálja magára vonni a figyelmet, de mindenki elmegy mellette. A zenész és a táncos egymást nézi, és a tánc közben a fiatal nőről készült felvételek színesre váltanak a fekete-fehér környezetben. A klipben egyébként azok a részek színesek, ahol a OneRepublic koncertet ad, és az épület megtelik élettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2514238209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása