Fülesbagoly

Ezek a legkülönlegesebb Red Hot Chili Peppers-átdolgozások

2018. szeptember 09. - tothjutka

Az örökbecsű slágerek túlélik az időt és a divathullámokat, újra és újra felbukkannak, legfeljebb egy kicsit átalakulnak. Bemutatunk néhány jól sikerült Red Hot Chili Peppers átdolgozást, amelyekbe a YouTube-on futottunk bele.


chili.jpg

Kezdjük a legőrültebbel: szó szerint csípős, piros chilipaprikával pengetve a basszusgitárját adta elő egy Davie504 nevű felhasználó a Red Hot Chili Peppers néhány dalát a YouTube-on. A végeredmény zeneileg kiváló, látványra meghökkentő. Már mi is írtunk a fiatalemberről, akinek a szokatlan feldolgozások készítése a hobbija, egyebek mellett kukoricacsővel és pattogatott kukoricával adta elő a Korn egyik metalhimnuszát is, úgyhogy érdemes időnként csekkolni a videócsatornáját az újabb őrültségekért.

Az orosz trió, a Young Adults  a Can’t Stop című slágert dolgozta át elég rendhagyó módon. A három lány ének-harsona-ukulele felállásban tolje el a rockdalt egy konyhában. A hatás elég ütős lett, így még a RHCP is posztolta a videót anno a közösségi médiaoldalán.

Elektromos hegedűn is ritkán hallunk RHCP-számokat, de ha valakinek igénye támadna rá, jó hír, hogy ilyen feldolgozás is létezik. Egy JasonYangViolin nevű felhasználó YouTube-csatornáján bukkantunk a Snow című dalra ebben a változatban:

 A Californication kajagumon előadva? Elég merész! A kajagum a citerához hasonló koreai pengetős hangszer. Tizenkét selyemhúrral rendelkezik, melyeket ugyanennyi mozgatható húrláb támaszt alá.

Jess Greenberg egyszál gitáros - énekes covereket gyárt a YouTube-ra, és mint az Under the Bridge videójában is tapasztalható, nem a zenei élményre, inkább a látványra utazik. A célját elérte: 9,6 millió megtekintésnél járnak a mellei.

Funky lüktetésű, akusztikus verzióval, hegedűvel zúz egy hatalmasat egy négytagú banda abban a videóban, amit David Wong töltött fel. A Tell Me Baby-t Bryan Mullholland, David Wong, Josh Kinzler és Taykwuan Jackson adja elő:

Itthon a Budapest Voices nyúlt szokatlan módon a By The Way című opuszhoz. Az elsősorban magyar könnyűzenei (alternatív és rock) slágereket átdolgozó a’capella kórus tavaly ősszel rukkolt elő az első angol nyelvű dallal, amihez Regős Ábel forgatott videót stop motion technikával, több mint 20.000 fotóból, szem előtt tartva a dal lendületét.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1214230445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása