Fülesbagoly

Amerikai turnéra indul a Dire Straits Legacy

2018. szeptember 06. - tothjutka

Bejelentette első amerikai turnéját a Dire Straits Legacy zenekar, amelynek négy tagja a Dire Straitsben, egy tagja a Yesben, egy pedig a Tom Petty and the Heartbreakersben játszott.

dire.jpg

A Dire Straits Legacy (Örökség) a pályafutása első amerikai turnéjára készül, amely szeptember 26-án indul Los Angelesben és október 6-án ér véget New Yorkban. A hétállomásos koncertkörúton elsősorban a Dire Straits dalait fogják előadni, de ígéretük szerint előkerülnek azoknak a zenekaroknak a szerzeményei is, amelyekben a bandatagok korábban játszottak. Ez elég menőnek tűnik, ha végignézzük, kikből is áll a Dire Straits Legacy: a Dire Straits négy egykori tagja, Alan Clark, Danny Cummings, Mel Collins és Phil Palmer mellett a Yes tagja, Trevor Horn, valamint Steve Ferrone alkotja a csapatot, aki a Tom Petty and the Heartbreakersben zenélt egykor.

Mint közleményükben írják: „ A Dire Straits Legacy projektet az a szeretet és tisztelet hívta életre, amit a Dire Straits zenéje iránt érzünk. Elvisszük a zenét azoknak a rajongóknak, akik túl régóta éheztek már arra, hogy újra élőben hallhassák a dalokat, mégpedig azoktól a zenészektől, akik azokat valaha réges-rég megalkották. Engedünk a számos kérésnek, és megyünk Amerikába! A Dire Straits slágerei mellett játszunk majd egy-két dalt az új lemezünkről, és néhány olyan számot is, amelyekhez még közünk volt. Ott találkozunk!”

A legendás Dire Straits vezetője, Mark Knopfler 1992-ben az első szólólemeze előtt jelentette be, hogy a zenekar feloszlott. A banda egyik tagja, Alan Clark ezután alapította meg a Straits nevű zenekart, amelyből pár évvel ezelőtt megszületett a Dire Straits Legacy. Lemezük, a 3 Chord Trick tavaly jelent meg.

Alan Clark egy interjúban elárulta, hogy 1992-ben nem gondolta volna, hogy még valaha Dire Straits számokat fog játszani a színpadon. –  Őszintén szólva először nagyon boldog voltam, hogy szünetet tartunk, de azért 20 évet nem olyan könnyű csak úgy elengedni. Ha valaki 3-4 év azt mondja nekem, hogy azt fogom csinálni, amit most csinálok, nagyon sok pénzbe mertem volna fogadni, hogy nem így lesz. De most, hogy belevágtunk, igazán élvezem. Ez még mindig nagyon jó zene, és boldoggá tesz minket, hogy előadhatjuk ezeket a dalokat”-mondta a billentyűs.

A Dire Straits Legacy állandó tagjaihoz a turnén csatlakozik meg két olasz zenész, Marco Caviglia (ének, gitár) és Primiano Dibiase (billentyűs hangszerek).  A zenekar egyik alapító tagja, Phil Palmer gitáros egyben a művészeti vezető is.

A Dire Straits Legacy 2018-as amerikai turnéjának állomásai:

Sept. 26 – Los Angeles, CA – The Wiltern
Sept. 28 – Riverside, CA – Fox Performing Arts Center
Sept. 29 – St. Charles, MO – Famlly Arena
Oct. 2 – St. Charles, IL – Arcada Theatre
Oct. 4 – Fort Lauderdale, FL – Parker Playhouse
Oct. 5 – St. Petersburg, FL – Mahaffey Theater
Oct. 6 – Westbury, NY – NYCB Theater at Westbury

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr10014225701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása