Fülesbagoly

Visszajött Bono hangja

2018. szeptember 04. - tothjutka

Bono hangszálai nem bírták a terhelést, ezért a U2 félbehagyta a múlt hétvégi, berlini koncertjét. Az énekes orvoshoz ment, majd a vizsgálat után bejelentette, hogy nem szenvedtek maradandó károsodást a hangszálai, ezért a U2 európai turnéja rendben folytatódik.
bono.jpg

A U2 jelenleg az Experience+Innocence  elnevezésű turnéjával járja Európát, de a szeptember 1-jei berlini fellépés nem várt módon ért véget. A Red Flag Day című dal közben ugyanis az énekes, Bono Vox hangja elment, és a közönség énekelt helyette. A banda tízperces szünetet rendelt el, a probléma azonban ennél komolyabbnak bizonyult, ezért a szünet után a koncert már nem folytatódott. Bono állítólag már a fellépés elején  arra panaszkodott, hogy túl sok a füst, amitől úgy érzi magát, mintha egy óriási szivarban lenne.

A félbemaradt fellépés után Bono hivatalos közleményt adott ki, amelyben azt írta: „ Elmentem egy nagyszerű orvoshoz és az ő gyógykezelésének köszönhetően a hangom teljes terjedelmében vissza fog jönni a turné hátralévő részére. Boldog vagyok és fellélegeztem attól, hogy nincs semmi komoly baj a háttérben. A megkönnyebbülésemen azonban jelentősen ront a a tudat, hogy milyen kellemetlenséget okoztam a berlini közönségünknek. Fantasztikus volt a hangulat, és ha nem az történt volna, ami történt, akkor is a turné egyik feledhetetlen állomása lett volna”.

A hivatalos közlemény mellé Bono egy kézzel írt, rajzos jegyzetet is mellékelt: „Utóirat azoknak, akik helyettem énekelték el a Red Flag Day-t: köszönöm! Abban a dalban elég sok magas hang van … de ti még annál is magasabbra emeltek”.

bononote.jpgA U2 Experience+Innocence turnéja a tervek szerint folytatódik, így ma, szeptember 4-én este szintén Németországban, Kölnben zúz a banda. A turné november 10-ig tart, és az egyik különlegessége, hogy a létező legnagyobb felbontású képernyőt alkalmazza a színpadi vizuálhoz, amekkorát előttük soha más zenekar nem használt még.

A U2 arra kérte hoppon maradt rajongóit, hogy tartsák meg a belépőiket, mert a félbemaradt berlini buliért kárpótolni fogják őket. Később egy november 13-i dátumot adtak meg.  

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9514221899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása