Fülesbagoly

Jacko TÉNYLEG szerepelt A Simpson családban

2018. szeptember 02. - tothjutka

Lehullt a lepel egy 27 éves rejtélyről: A Simpson család alkotója megerősítette, hogy Michael Jackson valóban szerepelt az animációs sorozatban.

111uuuuu.jpg

Michael Jackson rajongóit 1991 óta tartja lázban a kérdés, hogy a Pop Királya tényleg szerepelt-e a kultikus rajzfilmsorozat, A Simpson család egyik részében vagy egy színész utánozta  az énekes jellegzetes hangját.  A választ most adta meg a The Weekly-nek adott interjújában Matt Groening, a sorozat alkotója, aki megerősítette, hogy Michael Jackson valóban szerepelt A Simpson családban.

A Stark Raving Dad című epizód, amelyet 1991-ben mutattak be, egy elmegyógyintézetben játszódik, ahová a családfőt, Homer Simpsont tévedésből zárják be.  A szobatársa egy nagydarab, fehér férfi,  Leon Kompowsky, aki azt állítja (képzeli) magáról, hogy ő a Pop Királya, Michael Jackson.

 Éveken át ment a találgatás, hogy ki szinkronizálta ezt a karaktert: Michael Jackson vagy egy színész? Matt Groening az interjúban most egyértelmű választ adott, sőt azt is elmondta, hogy nem ők keresték meg az ötlettel Jackót, hanem éppen fordítva történt.

-Egyszer késő estig dolgoztam az irodámban, amikor megcsörrent a telefon. Amikor felvettem, beleszólt az a nagyon jellegzetes hang: „Halló, itt Michael Jackson beszél.” Azt mondta, hogy Bart Simpson a kedvence és szeretne szerepelni a sorozatban.

Matt Groening hozzátette, hogy először azt hitte, hogy valaki telefonon akarja átverni, mert „az igazi Michael Jackson beszédhangja olyan volt, mintha valaki utánozni akarná Michael Jacksont”. Groening lecsapta a telefont, de a sztár visszahívta, meggyőzte arról, hogy tényleg ő az és nem átverésről van szó, majd egyeztettek a szereplésről.

A Stark Raving Dad című epizódban a Leon Kompowsky nevű szereplő beszédhangja végig az igazi Michael Jackson volt, de a művész az énekes részeket nem vállalhatta a lemezkiadójával kötött szerződése tiltó rendelkezései értelmében. A dalrészleteket ezért egy Jacko-imitátor, Kipp Lennon énekelte fel a stúdióban, akit rendesen megizzasztottak, mert a felvételek készítésén részt vett maga Michael Jackson is.

– Ott állt és figyelte azt a szerencsétlen fickót, aki halálosan ideges volt, hiszen neki kellett Michael Jackson énekhangját utánoznia. Jacko meg csak kacarászott- árulta el a kulisszatitkokat Matt Groening.

Az imitátor és az eredeti művész énekhangját ti is összehasonlíthatjátok:

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr714215903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása