Fülesbagoly

Feljavított régi dalokkal búcsúzik Paul Simon

2018. szeptember 01. - tothjutka

Két héttel a búcsúturnéja vége előtt új lemezzel jelentkezik Paul Simon. A legendás dalszerző-előadó In The Blue Light című albumát a premier előtt streamelve már meg lehet hallgatni.

paul-simon.png

Paul Simon az év elején jelentette be a visszavonulását, mert 16 éves kora óta zenél pihenés nélkül, és még csak meg sem próbált soha valami mással foglalkozni. Akkor azt nyilatkozta: „Gyakran foglalkoztatott a kérdés, vajon milyen érzés lesz, ha majd eljön a pont, amikor az előadóművészi pályafutásom természetes módon a végéhez ér. Most már tudom: egy kicsit nyugtalanító, egy kicsit üdítő és egy kicsit felszabadító érzés. Imádok zenélni, a hangom még mindig erős és a zenekarom is stabil, hiszen kiváló muzsikusokból áll. Állandóan csak a zenén jár az agyam. Sajnos a szólógitárosunk, Vincent N’guini, aki 30 éve volt a barátom, tavaly decemberben elhunyt. Az elvesztése nem az elsődleges oka annak, hogy abbahagyom a turnézást, de jelentős szerepet játszik benne. Inkább arról van szó, hogy a rengeteg utazás és idő, amit a feleségemtől és a családomtól távol töltök, elveszi azt az örömöt, amit a zene nyújt. Azzal szeretnék búcsúzni, hogy nagyon-nagyon köszönök mindent annak a rengeteg embernek világszerte, akik az elmúlt 50 évben eljöttek a koncertjeimre”.

Paul Simon búcsúturnéja, a Homeward Bound Farewell Tour jelenleg is zajlik, és az utolsó állomása szeptember 22-én lesz New Yorkban. Két héttel az utolsó fellépése előtt, szeptember 7-én jelenik meg az In The Blue Light című nagylemez, amit a premier előtt meg lehet hallgatni streamelve itt

Az új nagylemezen visszaköszön Paul Simon tíz korábbi szerzeménye, amelyekről elmondta: - „Ritkán adatik meg egy művésznek, hogy kapjon egy második esélyt és kijavítsa az eredeti munkáját. A költők persze folyton ezt csinálják. Walt Whitman nem is tudom hányféle változatban írta meg a Fűszálakat (Leaves of Grass). De a popzenében bemégy a stúdióban, egy verzióra rábólintasz, és azt mondod, hogy ez az, ez jó lesz, és úgy marad. Utána hat hónapig turnézol, minden este élőben adod elő, és közben rájössz, hogy még egy rakás zenei megoldás létezik, amiből egy teljesen más jellegű dal születik meg. És hacsak nem túl „rokokó”, akkor általában tényleg sokkal jobb, mint ami a lemezre került”.

Hogy igaza van vagy sem, arról maguk a rajongók is meggyőződhetnek, hiszen az eredetileg 1983-ban megjelent „Rene and Georgette Magritte With Their Dog After the War" című dala „feljavított változatát” Paul Simon  a napokban hozta nyilvánosságra hivatalos YouTube csatornáján, így össze lehet hasonlítani a régit és az újat. Íme a friss, a művész által feljavított változat:

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8414214393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása