Fülesbagoly

Borlai Gergővel indul turnézni Tony MacAlpine

2018. augusztus 28. - tothjutka

A világ egyik legnagyobb hatású gitárosa, Tony MacAlpine európai turnéján Borlai Gergő dobol, és október 25-én Budapesten is fellépnek.

borlai.jpg

Az Yngwie Malmsteen után feltűnt generáció egyik legismertebb és a 80-as évek egyik legnagyobb hatású gitárosa, az amerikai Tony McAlpine. Őszi, európai turnéján elsősorban a tavaly megjelent Death of Roses című lemeze anyagát mutatja be, de egy közelmúltban publikált Facebook-videóban azt is elmondta, hogy az elsőtől az utolsó albumáig mindegyikről játszik majd méghozzá olyan kiváló zenésztársakkal, mint például Stu Hamm basszusgitáros és a magyar dobos, Borlai Gergő, aki a lemezen is közreműködött.

Borlai Gergő a minap posztolta a Facebook-on az európai turné állomásait azzal az angol nyelvű kísérőszöveggel, hogy „mozgalmas őszünk lesz, és imádjuk!”

Borlai Gergő posztja szerint Tony MacAlpine és társai szeptember 28-án a spanyol fővárosból, Madridból indulnak, majd fellépnek több helyen más spanyol városokban, illetve Franciaországban, Luxemburgban, Belgiumban, Németországban, Svájcban, Máltán, Hollandiában, Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban, Macedóniában, Ausztriában és Olaszországban, a turnét pedig az Egyesült Királyságban, Manchesterben és Londonban zárják november elején. Budapesten október 25-én, a Dürer Kertben adnak koncertet

A Death of Roses című lemez tavaly ősszel jelent meg a SunDog Records gondozásában, és az teszi különlegessé, hogy ez az első album Tony MacAlpine vastagbélrák-betegsége óta, illetve hogy ez a lemez egy kétrészes anyag első felvonása. A komponálást a művész még a betegsége alatt kezdte el, de csak fejben, mert a kemoterápiától remegett a keze és a karja, ezért jó ideig egyáltalán nem tudott gitározni. A felépülése után sokat gyakorolt, így szerencsére hamar visszatértek a képességei, és fel tudták venni az albumot. Az új dalokban pedig ismét tanúbizonyságot tett arról, hogy nem véletlenül tartják a világ egyik legzseniálisabb gitárosának, hiszen hét- és nyolchúros gitárokon adja elő a bonyolult ritmusú, egyszerre agyas és zúzós zenét, az elképesztő szólókat és a dögös riffeket, sőt – képzett zongoristaként – mindezt billentyűs hangszeres játékával is megfejeli.    

 Borlai Gergőt Pete Griffin basszusgitáros ajánlotta Tony MacAlpine figyelmébe, és a magyar dobos be is váltotta a hozzá fűzött reményeket. MacAlpine egy interjúban azt mondta róla, hogy Gergő kétségbevonhatatlanul innovatív zenész, a játéka pedig mindent elsöprő volt a Death of Roses albumon. A hát dalt tartalmazó album folytatása a tervek szerint 2019-ben jelenik meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5914208413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása