Fülesbagoly

Emlékezetes 50. szülinapra készül a Judas Priest

2018. augusztus 24. - tothjutka

Nagy dobásra készül 2019-ben a Judas Priest, hiszen a legendás brit metalbanda jövőre ünnepli az 50. születésnapját. Erről Rob Halford énekes nyilatkozott egy philadelphiai rockrádiónak.


judas-priest-2018.jpg

Félévszázados jubileumot ünnepel jövőre az 1969-ben megalakult brit heavy metal zenekar, a Judas Priest. A banda énekese, Rob Halford a philadelphiai 93.3 WMMR nevű – mellesleg szintén 50 éve működő – , kizárólag rockzenét játszó rádióállomásnak adott telefoninterjút, amiben a születésnapról is szó esett.

A műsorvezetőnő kérdésére a frontember elmondta, hogy már készülnek arra, hogy emlékezetessé tegyék a jeles évfordulót, de konkrétumokat még nem árult el. Mint mondta: - „Időről időre szóba kerül a téma a zenekaron belül, a kiadónkkal, a koncertszervezőnkkel és a menedzsmentünnkel is. Már vannak ötleteink, és ha már közel járunk ahhoz, hogy az egyiknél lehorgonyozzunk, tudatni fogjuk veletek a döntést.  Fantasztikus évnek nézünk elébe! Micsoda ünnep! Ez egy fontos mérföldkő a Judas Priest életében, és már alig várjuk, hogy megoszthassuk veletek az élményt!”

A Judas Priest zenekart K.K. Downing gitáros és Ian Hill basszusgitáros alapította 1969-ben, Birminghamben, és a banda a legnagyobb hatású heavy metal zenekarrá vált. Emiatt Fém Istenek (Metal Gods) , illetve a heavy metal keresztapja néven is szokták emlegetni őket. Masszív pályafutásuk alatt világszerte több mint 50 millió lemezt adtak el. A nagy áttörést és a szakmai elismerést az 1982-es Screaming for Vengeance című lemezük hozta meg. Az alapítók közül egyébként már csak Ian Hill a Judas Priest tagja. A veterán rockerek jelenleg a Deep Purple-lel turnéznak az Amerikai Egyesült Államokban. A 25 állomásos koncertkörút augusztus 21-én indult Cincinattiban és szeptember 30-án ér véget a kaliforniai Wheatlandben. Legutóbbi, Firepower című albumokról a No Surrender című dalhoz forgattak klipet, amit egy hónapja mutattak be.

A Judas Priest a közelmúltban hozta létre a Glenn Tipton Parkinson Alapítványt, amivel pénzügyi támogatást nyújtanak a jelenleg gyógyíthatatlan betegség, a Parkinson-kór ellenszerének kutatásaihoz. A zenekar gitárosa, Glenn Tipton ugyanis tíz éve szenved a kórtól, de a betegség mostanra hatalmasodott el rajta annyira, hogy az idei Firepower turnén – köztük júliusban Budapesten is - már nem ő, hanem a lemez producere, Andy Sneap (Hell, ex-Sabbat) gitározott. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7514200459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása