Fülesbagoly

Jó célra akarja használni Emmy-jelölését Ricky Martin

2018. augusztus 20. - tothjutka

Jó célra akarja használni a felé irányuló érdeklődést Ricky Martin, miután kiemelkedő színészi teljesítményéért Emmy-díjra jelölték a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában. A latin popsztár szeptember 4-én újra Budapesten koncertezik.

ricky.jpg

A Grammy- és Latin Grammy, Billboard Music-, World Music- , American Music- és MTV Music Video-díjas előadóművész a pályafutását kiskamaszként kezdte a Menudo nevű, rendkívül népszerű fiúcsapat egyik énekeseként szülőhazájában, Puerto Ricóban. Miután 1989-ben otthagyta a bandát, New Yorkba költözött, ahol színészmesterséget tanult. Az öt nyelven beszélő Ricky Martin színészként az első jelentős szerepeit spanyol nyelven, Mexikóban kapta. Először egy zenés színdarabban, majd egy mexikói szappanoperában tűnt fel. Ez utóbbiból mozifilm is készült, és az abban nyújtott alakításáért 1992-ben elnyerte a Heraldo nevű díjat, ami a mexikói Oscarnak felel meg. Ezután játszott a Broadway-n, majd a zenés színház után visszatért a popzenéhez, kiadta a saját nevét viselő bemutatkozó albumát, amiből félmillió példányt adtak el, és Ricky Martin a világ egyik legnépszerűbb latin előadója lett. A színészethez sem lett hűtlen, ezért 1993-ban Los Angelesbe költözött, hogy közelebb kerüljön a tűzhöz. Már abban az évben két epizód erejéig feltűnt az NBC tévécsatorna Getting By című szituációs komédiájában, majd egy évvel később az ABC egyik legnépszerűbb kórházi sorozata, a General Hospital egyik állandó szereplője lett. Két év színészet után a szíve visszahúzta a zenéhez, és megjelent az ugyancsak rendkívül sikeres A Medio Vivir című lemeze, amelyen pop, rock és latin zenei elemek keveredtek.

A következő években Ricky Martin elsősorban a zenei karrierjére összpontosított, de időnként azért még felbukkant színészként is. Egyebek mellett láthattuk a Glee-Sztárok leszünk! című zenés sorozatban is. Nyugodtan mondhatjuk azonban, hogy színészként most éli az aranykorát, hiszen az egyik legfontosabb szerepet alakítja a Gianni Versace divattervező meggyilkolásának történetét feldolgozó tévésorozatban, amelynek címe „American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace”. A valós eseményeket feldolgozó sorozatban ugyanis Versace élettársát, Antonio D’Amico szerepét játssza. Az alakítása annyira hiteles és kiemelkedő volt, hogy a főműsoridőben sugárzott tévésorozatok mezőnyében Ricky Martin idén esélyes a legjobb férfi mellékszereplő Emmy-díjára.

ricky_martin.jpgRicky Martin néhány napja adott videóinterjút a deadline.com újságírójának, Peter Hammondnak, akinek egyebek mellett azt is elmondta, hogy a jelölés miatt most rá irányuló hatalmas figyelmet számára fontos és jó célokra akarja használni, ezért minden adandó alkalmat megragad, hogy felhívja a figyelmet a homofóbia elleni küzdelemre és a társadalmi igazságtalanságok felszámolására. Ricky Martinról köztudott, hogy meleg és az is, hogy gyakran adakozik. Szívén viseli a drogfüggő szülőktől származó és a különböző visszaélésektől szenvedő, hátrányos helyzetű gyerekek sorsát, és soha nem mulasztja el, hogy felhívja fiatal rajongói figyelmét az AIDS veszélyeire és a szexuális védekezés fontosságára. Emellett a tehetséggondozás is kiemelt szerepet játszik az életében, ezért hazája, Puerto Rico állami iskoláit pár éve hangszerekkel látta el. Ricky Martin az ENSZ gyermekeket támogató szervezete, az UNICEF nagyköveteként 2002-ben hozta létre a saját nevét viselő alapítványát, valamint a People For Children nevű jótékonysági szervezetet. 

Ricky Martin szeptember 4-én ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában, és másodszor lép fel Magyarországon.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2214191483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása