Fülesbagoly

Eric Clapton Avicii emléke előtt tiszteleg

2018. augusztus 20. - tothjutka

Soha nem gondoltuk volna, hogy ezt a két nevet valaha egy mondatban olvashatjuk, pláne ilyen szövegkörnyezetben. A helyzet ugyanis az, hogy Eric Clapton karácsonyi lemezt készít, és rajta egy feldolgozással az elhunyt világhírű dj, Avicii emléke előtt akar tisztelegni.

clapton.jpg

Ezt a hírt nem láttuk jönni…..Eric Clapton jelenleg egy karácsonyi lemezen dolgozik. Az október 12-én megjelenő Happy Xmas című albumon ráadásul nem saját szerzeményeket, hanem hagyományos és népszerű ünnepi dalokat ad majd elő. A legendás gitárvirtuóz olyan dalokat dolgoz fel, mint például a Have Yourself a Merry Little Christmas, a White Christmas vagy éppen a Jingle Bells. A Lassúkezű azt nyilatkozta a Billboard magazinnak, hogy a slágereket a saját képére akarja formálni, vagyis bele akar csempészni a dalokba egy kis blues feelinget. Jelenleg azon munkálkodik, hogy a vokális részek között blues szóljon valamilyen formában. A lemezen egyetlen új, saját szerzemény kap helyet, aminek For Love On Chritmas Day lesz a címe. Ez lesz Eric Clapton 24. stúdióalbuma. Az utolsó, az I Still Do 2016-ban jelent meg.

Ez már önmagában is váratlan információ, de Eric Clapton még ezt is meg tudta fejelni egy váratlan bejelentéssel. A lemezre feldolgozza a Jingle Bells című dalt is, amivel az áprilisban elhunyt világhírű dj, Avicii emléke előtt tiszteleg. A 28 éves svéd Tim Bergling – művésznevén Avicii- olyan slágereket adott a világnak, mint például a Wake Me Up, amelyben mesterien ötvözte az elektronikus, a country és a dance zene elemeit. A svéd dj feltehetően nem is tudta, hogy rajongói között tudhatja a legendás Eric Claptont is, aki azt nyilatkozta, hogy csodálta Avicii munkásságát.

Ha a hír nem lenne elég, akkor vessetek egy pillantást a tervezett lemezborítóra, amit Eric Clapton saját kezűleg vetett papírra. A nagyon kedves és személyes, de kb. a nyolcévesek rajzszakkörös alkotásaira emlékeztető kép a Mikulást ábrázolja, alá pedig odatette a monogramját (E.C.) és három x-et, vagyis puszikat küld…

clapton_xmas.pngA teljes képhez hozzátartozik, hogy Clapton nem most dolgoz át először karácsonyi dalokat blues stílusban. Harminchat éve, 1982-ben például fellépett The Chas & Dave Christmas TV Special című tévéműsorban egy ünnepi produkcióval, illetve 1998-ban részt vett egy jótékonysági, karácsonyi koncerten, amit Bill Clinton amerikai elnök szervezett. Ez a koncertfelvétel egy évvel később lemezen is megjelent, és Clapton öt dalban szerepel az A Very Special Christmas Live című lemezen. A bevételt a 30. Paralimpiai Játékoknak ajánlották fel  közreműködők.

A Happy Xmas című lemez már előrendelhető, íme a tracklista:

1. White Christmas
2. Away In A Manger (Once In Royal David’s City)
3. For Love On Christmas Day
4. Everyday Will Be Like A Holiday
5. Christmas Tears
6. Home For The Holidays
7. Jingle Bells (In Memory Of Avicii)
8. Christmas In My Hometown
9. It’s Christmas
10. Sentimental Moments
11. Lonesome Christmas
12. Silent Night
13. Merry Christmas Baby
14. Have Yourself A Merry Little Christmas

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6514191271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása