Fülesbagoly

Filmre viszik a legnépszerűbb karácsonyi dalt

2018. augusztus 13. - tothjutka

Minden idők legsikeresebb karácsonyi slágere, a Last Christmas romantikus vígjátékot inspirált, ráadásul a forgatókönyv fejlesztésében még a dalszerző, a 2016-ban elhunyt George Michael is részt vett az Oscar-díjas Emma Thompson színésznővel.

george_m.jpg

Romantikus karácsonyi vígjáték készül George Michael és a Wham! együttes karácsonyi slágere, a Last Christmas alapján. Az 1984-ben megjelent dal minden idők egyik legnépszerűbb karácsonyi száma, az ünnep előtti hetekben az összes rádióból ez folyik, és ha az ember bevásárolni indul, szinte minden üzletben ez szól a hangszórókból, vagyis nagyjából megkerülhetetlen.

Halála előtt George Michael titokban egy film forgatókönyvén dolgozott, amit a Last Christmas című dala inspirált. A Londonban játszódó romantikus történet ötletelésében még részt vett 2016-os haláláig. A sztori forgatókönyvírói csapatának tagja az Oscar-díjas brit színésznő, Emma Thompson és férje, Greg Wise angol színész is, a rendező pedig az amerikai Paul Feig (Koszorúslányok, Női szervek).

Bryony Kimmings forgatókönyvíró a Radio Times-nak nyilatkozott a készülő filmről: „Amikor engem felkértek a munkára, George már benne volt. Alá is írt valamit az együttműködésről, de erre már nem volt lehetősége, mert eltávozott közülünk”.  Hozzátette, hogy az eredeti ötlet George Michael, Emma Thompson és Greg Wise fejéből pattant ki. Bryony Kimmings azt is elmesélte, hogy amikor ő megérkezett a csapatba, bele akart vinni valami csavart a történetbe, ezért a melegjogokkal kapcsolatos szálat illesztett a történetbe, ami George Michael számára is fontos ügy volt. „-Megpróbáltam beleszőni ezt a szálat a sztoriba, de fogalmam sincs, hogy benne marad-e végül a filmben vagy sem”- tette hozzá a forgatókönyvíró. – „Abban egészen biztos vagyok, hogy transznemű ember nem lesz főszereplő, de abban bízom, hogy legalább a mellékszereplők révén valamit megjeleníthetünk a melegjogokból, hiszen ezt a filmet mégiscsak a Last Christmas inspirálta! Ez nagyon fontos téma volt George Michael számára, hiszen ő maga is meleg volt. Miatta remélem, hogy a filmben érintőlegesen benne maradhat a téma”- fogalmazott Bryony Kimmings.
A Last Christmas című romantikus komédia forgatásáról még nincs pontos hír. Úgy tudni, hogy Paul Feig rendező jelenleg az A Simple Favor című misztikus thrilleren dolgozik, ami egy bloggerről szól, akinek a barátai titokzatos módon eltűnnek. Ennek a forgatása után kezdődhetnek a Last Christmas munkálatai.

A dal egyébként egy átlagos vasárnap délután született, amikor George Michael és gyerekkori barátja, zenésztársa, Andrew Ridgeley meglátogatták George szüleit. Ebéd után az énekes egy órára felment az emeletre, az egykori szobájába, majd amikor lejött, a szintetizátoron megmutatta a Last Christmas refrénjét. Mindketten tudták, hogy ez nagyot fog szólni. És igazuk lett. A dalt tartalmazó kislemez 1,88 millió példányban kelt el világszerte, és a keletkezése óta szinte minden évben (!) több hétig szerepelt a hivatalos brit slágerlistán. Tavaly például hat hétig volt az egyik legnépszerűbb dal, és még 2017-ben is a második helyre tudott kerülni a brit listán! Meglepő módon azonban sosem tudott listavezető lenni, a legjobb helyezése a második volt. Egy szintén 2017-es statisztika szerint karácsonykor ez volt a legtöbbet hallgatott dal a Spotify-on, és ezzel listavezető lett az Official Audio Streaming Chart nevű listán.

A Wham! a Last Christmas/Everything She Wants kislemezéből származó összes bevételt és a jogdíjakat is felajánlotta az etiópiai éhínség elleni küzdelemre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6314176811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása