Fülesbagoly

Külföldi fesztiválokon koncertezik a Mörk

2018. augusztus 09. - Bagolyhír

Újabb nagy nemzetközi fesztiválra kapott meghívást a Mörk. Most jöttek haza az észt Intsikurmu Fesztiválról, és novemberben Németország legjelentősebb jazz fesztiválján, a Leverkusener Jazztage-en lépnek fel.
mork_1.jpg

A Mörk már számos nemzetközi fellépést tudhat maga mögött. Most azonban talán az eddigi legnagyobb kihívással néznek szembe, hiszen a németországi Leverkusen Jazzfesztivál a térség legfontosabb eseménye. A fellépők listáját elnézve egyértelműen látszik, hogy a műfajban nincs ennél jelentősebb színtér. Gregory Porter, a Morcheeba, Anastacia és az Incognito neve nemcsak a jazzrajongóknak ismerős. Mellettük kap lehetőséget 2018. november 9-én a Mörk - olvasható a hangfoglalo.hu-n. Mint írják, a Leverkusener Jazztage fesztivál az egyik legrégebbi ilyen jellegű rendezvény Németországban, amelyet 1980-ban, Leverkusen város 50. évfordulójának megünneplésére szerveztek meg először. Azóta olyan előadók léptek fel itt, mint Ray Charles, B.B. King, Chet Baker, a Kool & the Gang, vagy a már Magyarországon is több koncertet adó Jamie Cullum. Az ilyen kaliberű világsztárok nyomdokain lépdel most a Mörk, akik elképesztő tempót diktálnak.

A srácok idén már megjárták a hollandiai Eurosonic-ot, az észt Tallinn Music Weeket, a lengyelországi ENEA Spring Break showcase-t, legutóbb pedig ismét Észtországban jártak az Intsikurmu Fesztiválon. További három fesztiválon várják őket: októberben a New York-i Mondo.NYC-n léphetnek először amerikai színpadra, majd visszatérve Európába novemberben két német rendezvény várja őket: az Aalener Jazz Festival és az Ingolstadt Jazz Festival.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1314171381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása