Fülesbagoly

Erdőből került elő az Aerosmith első turnébusza

2018. augusztus 09. - tothjutka

Évtizedekig elhagyatva, egy erdő mélyén pihent az Aerosmith első turnébusza. A jármű csaknem 40 év után került elő az Amerikai kincskeresőknek köszönhetően.
aerobus.png

Egy 1964-es International Harvester Metro szállította pályafutása elején az amerikai Aerosmith zenekart. A kiöregedett turnébuszra csaknem 40 év után bukkant rá Mike Wolfe és Frank Fritz, az Amerikai kincskeresők/Minél okosabb vagy… ( American Pickers) című reality-sorozat két műsorvezetője. A nálunk is látható tévéműsor azt mutatja be, hogy a műkereskedelem nem csak elegáns üzletekben zajlik, hiszen ritkaságok kerülhetnek elő szemétdombokból, alagsorokból, pincékből és pajtákból.

A műsorvezetők most a Massachussets állambeli Chesterfield közelében, egy erdőben leltek rockzenetörténeti kincsre. A kiszolgált, leharcolt, rozsdásodó turnébusz oldalára nagy betűkkel van ráfestve az Aerosmith neve, de meg kellett győződniük arról, hogy valóban köze van-e a zenekarhoz. Annyit ki tudtak deríteni, hogy a járgány már akkor is az erdőben volt, amikor a jelenlegi tulajdonos megvette a földterületet, de a nyomozás folytatásához már segítséget kellett kérniük. Mike Wolfe felvette a kapcsolatot régi barátjával, a Black Keys zenekar énekes-gitáros-dalszerző frontemberével, hátha így ennél több információhoz jutnak. Az ötlet bevált, mert a zenész eljuttatta a furgon fotóit Joe Perry-nek, az Aerosmith gitárosának. Ő továbbította Ray Tabano gitárosnak, a zenekar egyik alapító tagjának, aki a kezdeti években- 1971-es kiválásáig - rendszeresen utazott ezzel a turnébusszal. Mivel Tabano a környéken lakik, ő ment oda igazolni a járgány eredetiségét, sőt még egy fotót is magával vitt, amin éppen ő ült benne. Wolfe és Fritz 25 000 dollárt fizetett az erdő tulajdonosának a kocsiért, de azt még nem tudni, mi lesz az ereklye további sorsa.

„Nagyon durva kimondani, de már legalább 40 éve volt, hogy ebben a járgányban ültünk”- mondta Ray Tabano, aki az Aerosmith korai éveinek guruló szállodájaként emlegette a kisbuszt. – „Volt olyan, hogy elmentünk vele Bostonból egészen New Hampshire-ig és 125 dollárt kaptunk a koncertért. Miután kifizettük a benzin- és autópályaköltséget meg a kaját oda-vissza, maradt fejenként 3 dollár. Ez a turnébusz visszahozta az összes csodás emléket a kezdetekről. És nézzétek meg, milyen sokra vitte a banda! Csodálatos! – fogalmazott Ray Tabano gitáros.

Az Amerikai kincskeresők „Roll Like a Rock Star” (Gurulj, mint egy rocksztár) című epizódját az Egyesült Államokban július 30-án már bemutatták, így rövidesen feltehetően nálunk is látható lesz. A History.com-on mindenesetre már elérhető az on demand szolgáltatással.

Az Aerosmith háza táján is van mozgolódás: a zenekar tagjai augusztus 15-én vendégeskednek az NBC televízió Today című reggeli műsorában, amitől sokat várnak a rajongók. Mivel az Aerosmith hamarosan az 50. születésnapját ünnepli, egy óriási bejelentésre számítanak a kerek évfordulóval kapcsolatban.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3014171163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása