Fülesbagoly

Ha megdobnak kővel, dobd vissza banánnal!

2018. augusztus 07. - Bagolyhír

A Fülesbagoly Tehetségkutató harmadik helyén végzett animo kijött egy új videóval, melyben megmutatja, hogy a majom is képes banánhéjra csalogatni az elnyomóját. Mutatjuk a klipet, és megkérdeztük a dalról Szarka Anita énekesnőt.

animo-96kicsi_vizjeles.jpg

Az animo egy akusztikus trió, énekre és két gitárra hangszerelve, mely egyszerre minimalista és izgalmas megszólalást ad. Popzene, mely a szabad kísérletezést is támogatja. Ebben ötvözik a befogadható énekdallamokat azokkal a zeneileg izgalmas hangszerelési megoldásokkal, amiket a két akusztikus gitár lehetővé tesz. A trió akkor került a látóterünkbe, amikor az idei martonvásári Fülesbagoly Tehetségkutatóra jelentkeztek, majd bejutottak a döntőbe, és a rendkívül erős mezőnyben elvitték a harmadik helyezést. A napokban kijöttek egy új dallal, és a hozzá forgatott videóval. A Monkeys egy eléggé szövegcentrikus szám, szövegét Szarka Anita, a zenekar énekesnője írta. 
- A dalszöveget egy olyan élethelyzetben írtam, amiben elnyomottnak és tehetetlennek éreztem magam - mondta Anita a Fülesbagogy blognak. - Eléggé introvertált ember vagyok, de a dal- és szövegírás terápiás hatású számomra, és nagyon jólesett megfogalmazni, hogy attól még, hogy az a szerep, amibe belekényszerültem nagyon kényelmetlen, az csak egy szerep, ami ideig-óráig tart. Aztán ahogy íródott a dal, úgy változott a helyzet is vele, míg végül feloldódott és felszabadultan kiléphettem. 

A  trió két gitárosa, Kristóf Martin és Balla Gergely Mózsi pedig a zenében is szuperül erősítik a szövegben is megjelenő humort, iróniát és az energikus felszabadulást. A dalt a SoundCam Productions csapatával rögzítették, és a videót is ugyanakkor vették fel a stúdióban egyik nagyon kedves barátuk, Solti Csanád közreműködésével.

- A dalszövegnek számomra nagyon erős képi világa van, ezt szerettük volna a videóba is átvinni, akkor is, ha alapvetően egy live session felvételről van szó - folytatta Anita. - Szerintem ez sikerült is. Nekem a Monkeys a felszabadulásról szól, és remélem, hogy a hallgatóknak is meg tudja adni ezt az érzést."

A zenekar legközelebb augusztus 8-án, szerdán hallható és látható 19 órától a TRIP hajón. És akkor lássuk a videót!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1314167449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása